Bugünden sonra artık

Bugünden sonra artık

Son dakika olarak duyuruldu! Peş peşe uyarı yapıldı! Bugünden sonra artık..

Meteoroloji Genel Müdürlüğü az önce merakla beklenen hava durumu tahminlerini il il açıkladı. Yapılan açıklamada dışarıya çıkacak olan vatandaşlar için bazı bölgelerde yerel ve gök gürültülü sağanak yağışın olabileceği açıklandı. İşte gece boyunca etkili olacak hava durumu tahminleri ve detaylar..

MGM, yaptığı güncel hava durumu tahminleri açıklamasında, “Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyı illeri ve Ordu çevreleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor” ifadesini kullandı.

HAVA SICAKLIĞI
Hava sıcaklıklarının Marmara Bölgesi ile Ege ve Akdeniz kıyılarında mevsim normallerinin (5-8 derece) üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.


 


RÜZGAR
Genellikle kuzeyli yönlerden hafif ve orta kuvvette, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri ve Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyinde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR
KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI
Rüzgarın, Batı Akdeniz Bölümü ile Doğu Akdeniz’in iç, Güneydoğu Anadolu’nun kuzey kesimlerinde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50 ila 70, doğusunda zaman zaman 80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU
MARMARA
Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

EGE

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın iç kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (50-70, doğusunda zaman zaman 80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyı illeri ile Ordu çevrelerinin aralıklarla yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, kuzeydoğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, yarın (Perşembe) Kars ve Ardahan illeri ile Ağrı ve Erzurum’un kuzey, Iğdır’ın batı çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (50-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.