Bunu kimse düşünmemişti

Bunu kimse düşünmemişti

Bunu kimse düşünmemişti

Yeşilçam’ın efsane isimlerinden Fatma Girik’in dün hayatını kaybetmesi sonrasında birçok kişi, Girik’in unutulmaz aşkı Memduh Ün’ün hayatını merak etmeye başladı. Peki Memduh Ün kimdir? Kaç yaşında öldü? Çocuğu var mı? İşte merak edilenler…

Birçok başarılı filme imza atmış sinemanın usta yönetmenlerin Memduh Ün, Yeşilçam’ın çınarlarından Fatma Girik’in dün vefat etmesinden sonra tekrar merak edilmeye başlandı. Ünlü yönetmen ölmeden önce hazırladığı vasiyetinde tüm mal varlığını Fatma Girik’e bırakmıştı. Peki Memduh Ün kimdir? Çocukları var mı? Kaç yaşında hayatını kaybetti? Filmleri neler? Tüm merak edilenleri sizler için galerimizde bir araya getirdik.

MEMDUH ÜN’ÜN BAŞARI DOLU HAYATI 
14 Mart 1920 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Lise öğrenimini Vefa Lisesi’nde almıştır. Ailesinin ekonomik durumu iyi olmadığı için hayallerini kurduğu üniversite eğitimini almamaktan korkan Ün, burs alır ve Tıp eğitimi almaya başlar. Eğitim yıllarının ilerleyen dönemlerinde futbolla ilgilenmeye başlar ve eğitimini yarıda bırakarak futbola yönelir. 

Profesyonel olarak futbol oynayan Memduh Ün, Beşiktaş şampiyonluğu sonrasında askerlik görevi için futboldan ayrılır. Ve daha sonra Memduh Ün’ün yolu oyunculuk ile kesişir. 

SANAT HAYATI
Senede 10 -15 filmin yapıldığı 1947 senesinde sinemaya atılan Ün, Hürrem Erman'ın bir filmi için aranan jön, Şehir Tiyatroları'nın jönleri çok pahalı olduğundan, başrol, Memduh Ün'e verildi ve usta sinemacı kariyerine oyuncu olarak başladı. Daha sonrasında yönetmenlik tarafına geçen Memduh Ün, ağırlık verdiği melodram ve polisiye türüyle, ünlü yönetmen 50'li yılların sonundan 60'lı yılların sonuna kadar geçen sürede, yönetmen olarak en verimli dönemini geçirir. 

FATMA GİRİK AŞKI
Yeşilçam her dönem aşkları ile sık sık gündeme gelmiştir. Ancak bu aşkların en uzun soluklusu Memduh Ün ve Fatma Girik arasında yaşandı. İkili Fatma Girik'in isminin duyulduğu proje olan "Ölüm Peşimizde"nin setinde tanıştı ve aşkları başladı.  Ve o dönemlerde Memduh Ün evliydi. 

KAÇTANE ÇOCUĞU VAR?
1949 yılında Cahide Şen ile evlenen ünlü yönetmen, 1969 yılında eşiyle evleri ayrımış ancak boşanmamıştır. Ünlü yönetmenin bu evlilikten Sevda Ün ve Uğur Ü isimli iki çocuğu vardır. Vefatına kadar Fatma Girik ile beraber olan Memduh Ün, ölene kadar eşinden boşanmamıştır. 

2015 YILINDA HAYATINI KAYBETTİ
Usta yönetmen son yıllarını yakalandığı hastalığın pençesinde geçirmiş ve 16 Ekim 2015 yılında, 95 yaşında hayatını kaybetmiştir. 

ÖLMEDEN ÖNCE VASİYETİNİ HAZIRLAMIŞ
Dün hayatını kaybeden Fatma Girik, hakkında bir diğer merak edilen şey hayat arkadaşı Memduh Ün'den kalan ve kendisinin bunca yıllık çalışmasından meydana gelen mal varlığını kime bırakacağı oldu. Yeşilçam'ın usta ismi Fatma Girik, ölmeden önce vasiyetini hazırlatmış ve tüm mal varlığını iki isime bıraktığını belirtmiş. Pek Fatma Girik mal varlığını kime bıraktı

Vefatından önce vasiyetini hazırlatan usta oyuncu tüm mal varlığını manevi kızı ve yiğeni Ahu Turanlı ve Ahu Akşar'a bırakmıştır

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.