Bunu kullanıyorlar

Bunu kullanıyorlar

BUNU KULLANIYORUZ

Türkiye’de Üretilen O Mucizevi Bitki Korona Tedavisinde ve İlacında Kullanılıyor Türkiye’nin tek organik sertifikalı sarımsak üretim yeri olan Aksaray’da üretilen, yüksek aroma ve yüksek besin minerallerine sahip sarımsaklar koronavirüse karşı tedavi ve antibiyotik ilaçlarda kullanılmak üzere Rusya’ya gönderiliyor.

Koronavirüse karşı koruyucu tedavi ve önlem amaçlı kullanmak, ilaç fabrikalarında ise antibiyotik ilaçlarında kullanmak üzere sarımsak arayışına giren Rusya, sarımsak ihtiyacını Türkiye’nin tek organik sertifikalı üretim yeri olan Aksaray’dan karşılıyor.Türkiye’de birçok ilde sarımsak üzerinde laboratuvar ve analiz çalışması yapan Rusya, 2017 yılında Türkiye’nin birçok ilinden aldığı sarımsak numunelerini laboratuvarda inceleyerek analizler yaptı. Yapılan analizlerde Aksaray’ın merkeze bağlı Acıpınar köyünde Aydın Öngün tarafından üretilen sarımsak numunesinin değerlerinin, aromasının ve besin değerinin çok yüksek çıkması üzerine 3 yıldır ülkenin sarımsak ihtiyacını Aksaray karşılıyor. Koronavirüs salgınının ardından araştırmalarını ve incelemelerini yenileyen Rusya yine besin ve aroma değeri en yüksek çıkan Acıpınar sarımsağını almakta karar kılarken, bu kez sarımsağı sadece antibiyotik ilaçlarda kullanmak için değil, koronavirüse karşı tedavi ve önlem amaçlı kullanmak içinde ithal ediyor. Bu yıl yaklaşık 150 ton sarımsağın ihraç edileceği Rusya’nın dışında Dublin, İran, Çek Cumhuriyeti ve Gürcistan’a da ihraç edilecek.

"RUSYA AKSARAY SARIMSAĞINI ANTİBİYOTİK İLAÇLARINDA KULLANIYORBir takım araştırma ve çalışmalara göre sarımsağın korona virüse karşı etkili olduğunu ve Almanya’da doçent ve profesörlerin bununla ilgili makaleler yayınladığını belirten sarımsak üreticisi Uğur Öngün, "Ülkemiz son zamanlarda zor şartlardan geçiyor. Bir takım çalışmalara göre sarımsağın korana virüse karşı vücuda bağışıklık kazanıldığı söyleniyor. Bunu tabi Almanya’da birkaç doçent ve profesör doktorun yazdığı makaleler de var. Sarımsağın normalde endüstriyel olarak birçok kullanıldığı bölümler var, özellikle petrol ve gaz. Kokmaması için kullanılıyor Rusya’da. Bununla ilgili de talepler vardı bize. Ama fiyatları düşük olduğu ve bizim ürünlerimizin değerleri yüksek olduğu için antibiyotik firmasına öncelik verdik. Antibiyotik firmasında bunu özellikle antibiyotiğe kullanılıyor, ilaçlarda kullanılıyor. Çünkü vücut bağışıklık kazandığı için, yani virüse karşı savaştığı için ve biliyorsunuz sarımsağı Hollanda’da küçük dişlerini soyup günlük ya da her üç güne bir yutuluyor. Koku kesinlikle yapmıyor. Ama dediğim gibi içindeki besin değerleri ile alakalı dedi.

"KESKİN AROMASI VE ZENGİN BESİN İÇERİĞİYLE RAĞBET GÖRÜYORAksaray’dan giden sarımsakların Rusya’da laboratuvarda incelendiğini dile getiren Uğur Öngün, "Bu sarımsaklar Rusya’ya gittiği zaman laboratuvara giriyor ve inceleniyor. Özellikle tarım bakanlığı bunu inceliyor. Bize içindeki değerlendir bahsettiler. Bize verdikleri laboratuvar sonuçları vardı. Ben orada gördüm antibiyotik firmasında sarımsağın ne kadar önemli olduğunu. Ben inanıyorum ki insanların ilaç yerine sarımsağı tüketmeleri bence daha mantıklı. Aksaray ürünleri ve bu cins sarımsaklar genelde çok rağbet gördüğü için yurt dışında, özellikle keskin aroması ve içindeki besini ile çok rağbet görüyor. Biz de bu rağbete göre bunu devam ettirmeye çalışıyoruz. Bunun içinde ARGE çalışmalarımız devam ediyor şeklinde konuştu.

"RUSYA’YA ANTİBİYOTİK SARIMSAK İHRACATI 3 YIL ÖNCE BAŞLADIRusya’ya sarımsak ihracatının 3 yıl önce başladığını ve Türkiye’nin birçok ilinden numuneler alındığını belirten Öngün, "Aslında 3 yıl öncesinde bizim ihracatımız başladı ve Türkiye’nin belirli yerlerinden belirli sarımsak numuneleri alındı. Bizim Aksaray sarımsağının numune değerleri volkanik bölge olduğu için çok yüksek çıktı. Bunun içinde Rusya’da bir antibiyotik firmasıyla 2017 yılında anlaşıldı. İlk olarak Türkiye’den 2017 yılında Rusya’ya ilk sarımsak ihracatını gerçekleştirdik. Rusya bu sarımsakları antibiyotik firmasında kullanıyor. Bu yıl ki normalde Aydın Öngün’ün hedefi 150 ton ile 200 ton arasında. Şu anda kontratlar 200 ton üzerinde ama korona virüsten dolayı maalesef kota var ve bunu aşmaya çalışıyoruz. Onun dışında Dublin, İrlanda’da büyük bir teklifimiz var. Çek Cumhuriyeti ve Gürcistan. Ama öncelik olarak Rusya. Çünkü antibiyotik firması bizim için önemli bir firma diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.