Büyük D’arbe Geliyor Dolar ve euro b’akın nasıl düşecekmiş !

Büyük D’arbe Geliyor Dolar ve euro b’akın nasıl düşecekmiş !

Dolar ve euro b’akın nasıl düşecekmiş !

Türk lirasına değer kazandırabilmek için yeni formüller oluşturmaya devam eden hükümet yetkilileri, kur fiyatlarındaki yükselişi durduracak ve enflasyondaki istikrarı sağlayacak olan yeni stratejiyi açıkladı.Açıklanan liralaşma stratejisi ile birlikte biriktirilen altınların ekonomiye kazandırılmasını hedefleyen hükümet yetkilileri, borçlanmanın ihraç edilmesini de planladıklarını belirtti.

Liralaşma Stratejisi Açıklandı Geçtiğimiz yıl aralık ayında uygulanmaya başlanan Türkiye Ekonomi Modeliyle birlikte, liralaşma stratejisi de açıklandı. Bu kapsamda Merkez Bankası, Türk lirasına değer kazandırılabilmesi amacıyla daha geniş alanda önlemler alabilecek.

 

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla birlikte Kur Korumalı Mevduat ve Katılma Hesabı uygulamaya alındı. İlgili uygulamaya ilişkin gerekli maliyetin devlet hazinesi tarafından karşılanması için kanun değişikliği yapılacağı da kararda yer aldı.

Türk lirasına değer kazandırmak isteyen hükümet yetkilileri, 26 ocak’tan itibaren hesaplarda bulunan 146 milyar liraya yakın bakiyenin, ayrıca sistemde kayıtlı olan 455 bin civarındaki gerçek kişinin Türk lirasına değer kazandırabilmesi için döviz tevdiat hesaplarının ve döviz cinsinden katılım fonlarının hesap sahiplerinin talebiyle birlikte Türk lirası vadeli hesap olarak yenilenmesi halinde mevduat ve katılım fonu sahipleri için destek sağlanacak.


Bakanlık ve Merkez Bankası birlikteliğiyle sürdürülen desteklerle birlikte 26 Ocak 2022 tarihi itibarıyla ilgili hesaplarda döviz hesaplarından dönüşen 64 milyar liraya yakın tutarın olduğu ve toplamda ise 210 milyarı aştığı belirtildi. Tutar içerisinde gerçek kişilerin payı yüzde 92 iken, 15 milyar lira civarında bakiyeye sahip tüzel kişilerin payı ise yüzde 8 civarında olduğu duyuruldu.


Fiyatlar Mercek Altına Alındı Maliye alanındaki düzenlemelerle güçlü bir etkileşim sağlanabilmesi ve rekabetle birlikte verimliliği arttıracak yapısal politikaların hayata kazandırılabilmesi için enflasyonun düşürülmesi başlıca hedef olarak belirlendi. Bu kapsamda da düzenli olarak toplanacak olan Fiyat İstikrar Komitesi tarafından fiyatlardaki hareketlilik mercek altına alınacak. Ayrıca para politikalarındaki etkinlikte sınırlı kalacağı için arz şoklarındaki durum alınacak tedbirlerle gözden geçirilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.