Büyük müjde! İşte kadroya geçiş tarihi

Büyük müjde! İşte kadroya geçiş tarihi

Büyük müjde! İşte kadroya geçiş tarihi

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan MEB'ten son dakika sözleşmeli öğretmen kadro haberleri gelmeye devam ediyor. Sözleşmeli öğretmenlerden memnun kalınırsa 4 yıl sonunda kadroya alınacak. Sözleşmeli öğretmenlerin maaşları ise Doğu ve Güneydoğu'da öğretmenlik yapanların, ek ders ücreti, nöbet ve kurs ücretleri ile birlikte 4 bin 5 bin TL arasında değişen rakamların olması bekleniyor.


Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, son atanan 20 bin sözleşmeli öğretmenle ilgili olarak, “Bunlarla birer yıl sözleşme yaptık. Eğer performanslarından memnunsak bu sözleşmeyi 4 yıla kadar uzatacağız. Eğer 4 yılın sonunda da memnunsak inşallah bunları kadroya alacağız" dedi. Bu arada Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın geçen haftalarda belirttiği gibi Maliye Bakanlığından ek bir 15 bin öğretmen atama izni daha istenmiş durumda. Bu iznin Maliye Bakanlığı tarafından verilmesi ve en erken Kasım ayında 15 bin sözleşmeli öğretmen ataması daha yapılması söz konusu

"5 YILIN SONUNDA KADROYA ALACAĞIZ"

Bakan Yılmaz, öğretmenlerin bir yıldan sonra değil bir yıl başlamadan sözlü mülakata alınması şartını getirdiklerini dile getirerek, "İstiyoruz ki evlatlarımızı teslim edeceğimiz öğretmenlerimizin hiçbir terör örgütüyle bir bağı olmasın. Ve anladığını anlatabiliyor mu, kendine özgüveni var mı? Ülkenin değerleriyle donanmış mı? Ve evrensel değerlere açık mı? Ve gerçekten 30 bine yakın kamu görevlisi sadece Milli Eğitim Bakanlığı ile ilişiği kesildi ve 20 bine yakını da açıkta. Çok kısa bir süre içerisinde 20 bin öğretmen atama izni aldık. 20 bin atamaya 50 puan ve üstü alanların başvurmasını talep ettik. Öğretmenlerimiz görev yerlerine başladılar ve bunların da yaklaşık yüzde 91'i en çok öğretmen açığımızın bulunduğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da istihdam edildi. Bunlarla birer yıl sözleşme yaptık. Eğer performanslarından memnunsak bu sözleşmeyi 4 yıla kadar uzatacağız. Eğer 4 yılın sonunda da memnunsak inşallah bunları kadroya alacağız" ifadelerini kullandı.

Sözleşmeli Öğretmen maaşları ne kadar?

Eğitim Öğretime hazırlık ödeneğinin bu yıl için belirlenen rakamı net olarak 992,00 TL'dir. Ancak yeni atanan öğretmenler bu ücretin %75'ini alabilecekler. Çünkü ödenek yönetmeliğinde ''öğretim yılının başladığı aydan sonra ve 1. dönem ders yılının sonundan önce göreve başlayanlara %75'i oranında yapılır''. Bu yüzden yeni atanan sözleşmeli öğretmenler net 744 tl ödenecek. 10 Ekim 2016 tarihinde atanıp göreve başlayan öğretmenlerin 2 bin 635 TL ücret alacakları, ek ders ücretlerininde ders başına 11 TL olacağı öğrenildi.

KASIM'DA ÖĞRETMEN ATAMASI OLACAK MI?

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın geçen haftalarda belirttiği gibi Maliye Bakanlığından ek bir 15 bin öğretmen atama izni daha istenmiş durumda. Bu iznin Maliye Bakanlığı tarafından verilmesi ve en erken Kasım ayında 15 bin sözleşmeli öğretmen ataması daha yapılması söz konusu. Ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kamuya alımları belirli bir süre dondurduklarını söyleyerek, "Önümüzdeki süreçte kamuya personel alımında hükümet olarak cimri davranacağımız bir yıl olacağını söyleyebilirim. Bakanlıklardan gelecek ihtiyaçları minimize ederek değerlendirme yapacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.