Çalışanlara Ek zam Müjdesi !

Çalışanlara Ek zam Müjdesi !

Çalışanlara Ek zam Müjdesi !Detayı :

Muhtar maaş 2022 araştırması Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması sonrası arttı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Beştepe Sergi Salonu’nda düzenlenen Muhtarlar Toplantısı’na katıldı. “Muhtar maaşlarının asgari ücret altında kalmasına gönlümüz razı olmadık” diyen Erdoğan, muhtarlara müjde verdi. Peki, muhtar maaşları ne kadar oldu, kaç TL? İşte 2022 muhtar maaşı…Muhtarlarımız yoldaştır, omuzdaştır. Sizleri özlemişiz. Aramızdaki gönül bağını anlamayan buluşmaları taklit etmeye çalışanlar çıksa da biz aramıza kimseyi sokmayız.

Bizim kader bağımız var. 24 yıl önce siyasi bağımız bitirilmek istenirken ‘Muhtar bile olamaz’ manşetleri atılmıştır. Bu ifade zihin dünyalarında muhtara biçtikleri değeri gösteriyor. Bu manşetleri attıran tek parti faşizmi mühür toplayıp tüm muhtarlıkları kapattırmıştır. Bunların işi gücü mühür toplamaktır.

Muhtarın yanına katip koyacakmış, sekreter koyacakmış. İnanıyor musunuz? Bunların işi gücü palavra. Önce elinizdeki belediyelerde muhtar kardeşlerimize destek verin. Geçen elektrik parası almayacağız dedi. Şanlıurfa’da dedi, inandınız mı? Elinizdeki belediyelerde elinizi tutan mı var? Bir defa elektrik olayı belediyelerin elinde mi? Böyle bir yalan söyleyen ana muhalefetin başı var. Bu oyunları muhtarlar bozacak. Topunu üst üste koysanız bir tane muhtarın tırnağı bile etmezler.


En düşük emekli aylığının 2 bin 500 TL olması, doğalgazda kademeli fiyatlandırma, ihracatçı firmalara kurumlar vergisi indirimi ve BES Sistemi’nde bazı değişiklikler içeren yasa Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yasa ile malullük ve yaşlılık sigortasından ödenen aylıklar ve aylıklar ile birlikte her ay itibarıyla yapılan ödemeler toplamı, ek ödeme de dâhil 2 bin 500 TL’den az olamayacak. Kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerinde 1 Ocak 2022-30 Haziran 2022 tarihlerindeki dönem için uygulanacak olan artış oranı yüzde 5’ten yüzde 7,5’e yükseltildi ve bu oranın aynı döneme ilişkin enflasyon farkı ödemesinde de dikkate alınması sağlandı. Böylece söz konusu toplu sözleşmeye göre 2021 yılı ikinci yarısından kaynaklı enflasyon farkı dahil 1 Ocak 2022 tarihinden geçerli olmak üzere yüzde 27,9 oranında yapılması gereken zam, yüzde 30,95’e çıkarıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum