Cebinizdeki kaçak sigarayı hemen çöpe atın

Cebinizdeki kaçak sigarayı hemen çöpe atın

Cebinizdeki kaçak sigarayı hemen çöpe atın: Açıklama yapıldı, devlet…

 TESK Başkanı, devletin 50 kaçak sigara nedeniyle 50 milyar liralık bir zarara uğradığı bildirdi.

Bu sene Temmuz ayı başında sigara fiyatlarında yeni bir zam daha geldi. Artan sigara fiyatlarına ilişkin ise Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken açıklamalarda bulundu. Palandöken açıklamalarında, devletin 50 kaçak sigara nedeniyle 50 milyar liralık bir zarara uğradığını belirtti.

Palandöken’in açıklamalarından satırbaşları şöyle:
“Artan zamlar sonrasında sigara kaçakçılığının boyutları beklenenin üzerinde artış gösterdi. Son operasyonlarda ilk 6 ayda 3,8 milyon paket kaçak sigara, 893 milyon boş makaron ile 290 milyon doldurulmuş makaron, 192 ton tütün mamulü ve 252 bin puro ele geçirildi. Bu da devletimiz için 50 milyar liralık bir zarar demektir”

“Sigara yapılan son zamların ardından ülke genelinde kaçak oranı yüzde 20’ler seviyesine kadar çıkmıştı. Sigara içmek hiç kuşkusuz hem sağlık bakımından hem de ekonomik olarak kesemize zarardır. Ancak sürekli zam yaparak sigara içmenin önüne geçilmez. Bunun için yapılması gereken eğitimdir. Yapılan operasyonlardan ve alınan sonuçlardan zammın çare olmadığı görülmektedir. Bu operasyonla da gördüğümüz üzere kaçak sigara zaman içerisinde form değiştirerek yasa dışı açık tütün ve doldurulmuş makarona dönüşmüş ve büyük suç gruplarınca ticareti yapılmaya başlanmış. Kaçakçılığın bu kadar artmasının en büyük sebebi ise artan kontrolsüz fiyat artışlarıdır”

Tütün ürünlerinin zararları

  1. Tütün ürünlerinin kullanımı şu hastalıklara neden olabilir:
  2. Kanser hastalıkları
  3. Kalp ve damar hastalıkları
  4. Şeker hastalığı
  5. Solunum hastalıkları

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum