Cep telefonu olanlar dikkat

Cep telefonu olanlar dikkat

Cep telefonu olanlar dikkat! 1 Aralık’tan itibaren yasaklandı

Türkiye’de pek çok vatandaş telefonlarına gelen istenmeyen mesajlardan şikayetçi. Bu nedenle 500 bin şikayet yapıldı. Yapılan şikâyetler üzerine ise Ticaret Bakanlığı harekete geçti. 1 Aralık 2020 tarihi itibariyle ticari şirketler cep telefonlarına mesaj göndermeyecekler.

Ticaret Bakanlığı İleti Yönetim Sistemi (İYS) ile vatandaşların istemedikleri mesajları almalarını engelleyecek. Hizmet sağlayıcıların arama, sms, e-posta aracılığıyla ticari elektronik ileti göndermek için vatandaşlardan aldıkları izinleri bildirmeleri gerekiyor.


 
Vatandaşlardan izin aldıktan sonra 5 gün içerisinde İYS tarafından alıcılara onayların yüklendiği ve 16/01/2021 tarihine kadar kontrol edilmediği takdirde bu onayların geçerli sayılacağı ile reddetme imkanının kullanılabileceği bilgisini içeren iletiler gönderilmeye başlanacak. Alıcılar, Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi’ne kaydedilen onayları 16/1/2021 tarihine kadar kontrol edebilecekken, bu sürenin bitiminden sonra gönderilen ticari elektronik iletiler ise onaylı kabul edilecek.

İleti Yönetim Sistemi’ne kaydedilmeyen onaylar geçersiz sayılacak ve böylece vatandaşlara mesaj gönderilimi engellenecek.

Ayrıca hizmet sağlayıcının, şikâyet başvurularına konu iletilere ilişkin bilgi ve belge taleplerini İYS üzerinden on beş gün içerisinde yanıtlaması gerekiyor. Ancak hizmet sağlayıcılar gerçek ve tüzel kişiler tarafından gönderilen içerik ve içeriğe konu mal veya hizmetle ilgili hukuka aykırı bir faaliyetin ya da durumun söz konusu olup olmadığını araştırmakla ise yükümlü olmayacak.

Başvuru Nasıl Yapılır?
Başvuru adımlarında dikkat edilmesi gerekenler;

Başvuru süreci sadece Hizmet Sağlayıcılar içindir.

İleti Yönetim Sistemi hakkında bilgi almak isteyen alıcılar ileti yönetim sistemi internet sitesi üzerinden Vatandaşlar sayfasını ziyaret edebilir.

Başvuruyu sadece MERSİS kaydı olan ve bu kayda göre yetkili görünen kişiler yapabilir.
MERSİS’te yer alan bilgilerinizin doğru olduğundan emin olunuz. Güncel olmayan bilgilerinizi ancak MERSİS üzerinde güncelleyebilirsiniz.
Mersis’te kayıtlı değilseniz nasıl başvuracağınız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Başvuru öncesinde Marka Tescil Belgelerinizi PDF formatında hazırlayınız.

Ticari unvanınız dışında farklı isimlerle de ticari elektronik ileti gönderimi yapıyorsanız, marka tescil belgelerinin sisteme yüklenmesi zorunludur. Ege haber 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.