Ceyhun İrgil'den Şubat öğretmen atamaları ve eş durumu açıklaması

Ceyhun İrgil'den Şubat öğretmen atamaları ve eş durumu açıklaması

Ceyhun İrgil'den Şubat öğretmen atamaları ve eş durumu açıklaması

İŞTE CHP MİLLETVEKİLİNDEN FACEBOOK SAYFASINDAN YAPTIĞI AÇIKLAMA:

ÖĞRETMENLERE ÜÇ HABER!

Sevgili öğretmen arkadaşlar,
Atamalar ve tayinlerle ilgili görüşmelerimiz sonucu edindiğimiz bilgiler ve açıklamamız şu şekildedir…

ŞUBAT ATAMALARI

İki aydır öğretmen atamaları ve eş tayinleri için çaba harcıyoruz. 
Binlerce öğretmen adayının merakla beklediği şubat atamalarının iki ay önce yapılmayacağını söylemiştik. İktidarın halen bir atama planı yok! Ancak referandum öncesinde “gönül alma tarzında” bir atama yapılma ihtimali olabilir. Kanun emrettiği halde, ciddi bir açık ve ihtiyaç olmasına karşın öğretmen atamalarının yapılmaması, yapılıp yapılmayacağının bile açıklanmaması öğretmen adaylarına bir zulümdür. Haksızlıktır. 
Bir ay sonrasını bile göremeyen iktidar maalesef binlerce öğretmen ve ailesinin de geleceğini karartıyor. Normal koşullarda iktidarın öğretmen atama planı yok. Maliye Bakanlığı’nın da bunun için kaynağı yok, bu atamayı yapacak irade de yok. 
Ancak referandum hatırına atanabilecek öğretmen sayısı 10-15 bin civarında olabilir. MEB’in istemi var ama içinde bulunulan siyasi atmosfer göz önüne alındığında çok umutlu değilim. 
Eğer hükümet PTT’ye alım yaparken, MEB’in ihtiyacı olmasına karşın kadro verilmezse referandum öncesi bunu öğretmenlere açıklamaları zor olacaktır.

ENGELLİ ÖĞRETMENLERLE ilgili edindiğimiz son bilgi şu yönde: En geç mart ayına kadar atamaları yapılarak, görevlerine başlayacaklar.

EŞ TAYİNLERİ

Sözleşmeli öğretmen ataması ve mülakat ile atamaya başından beri karşı çıktık. AYM'ye itiraz ettik. OHAL fırsatçılığı ile aceleyle yapılan hukuksuz atamalar sonucu ailelerinden ayrı kalan öğretmenler için itirazımızdan vazgeçmedik. Aile bütünlüğünün anayasal bir hak olduğunu söyledik. 
Ne yazık ki; KHK ile getirilen düzenleme sonucu mülakatla, 6 yıl çakılı ve sözleşmeli atamalarla birbirinden uzak yerlerde çalışmak zorunda kalan öğretmenler için haberler iyi değil. Tüm ısrar ve girişimlerimize karşın sözleşmeli atanan ve eşinden, çocuğundan ayrı kalan öğretmenlerin eş tayinlerinin kesin olarak yapılmayacağını öğrenmiş bulunmaktayız. 
Maliye Bakanlığının bu talep karşısında engel çıkarmasının insani ve vicdani bir açıklaması yok. Yakın zamanda bununla ilgili olumlu bir karar çıkmayacağı belli.

İL-İLÇE EŞ TAYİNLERİ konusuna gelince... Başvuruları alınmış olmasına karşın muallakta kalan il-ilçe eş tayinleri konusunda MEB’in şu an için atama düşüncesi yok ancak planlamaları dahilinde. Yine de atamalar ağustos ayından önce olmayacak!

MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMALARI

Müdür yardımcılarının atamalarına ilişkin geçen hafta bir soru önergesi vermiştik. 20 Mart 2016’da MEB tarafından yapılan Müdür Yardımcılığı Sınavı’nı kazanmasına karşın boş kadro olmadığı için atamaları yapılamayan müdür yardımcılarının atamalarının ne zaman gerçekleşeceğini sorduk. Zamanla ilgili bir yanıt bulabilmiş değiliz, ancak aldığımız bilgiye göre MEB bünyesinde müdür yardımcılarının boş kadrolara atamalarına ilişkin planlama yapılıyor. En azından, bu planlama sonrası atamaların gerçekleşeceği ifade edildi.

ŞUBE MÜDÜRLERİ ile ilgili Bakan’a verdiğimiz soru önergesine gelen yanıtı biraz önce bu sayfada paylaşmıştım...

SON SÖZ

Arkadaşlar; 
İktidar ve MEB büyük bir kaos içinde. 
Eğitim üzerinden ciddi bir karşı devrim süreci yaşanıyor. Ülkenin tüm değerleri eğitim üzerinden örseleniyor. 
Milli ve yerli söylemi havada kaldı. Milli ve yerli ne varsa yerle bir edildi. Evrensel bilim ve akla dair ne varsa ters yüz edilerek yaşam ile bağdaşmayan bir eğitim anlayışı hâkim kılınmaya çalışılıyor. 
Eğitim ve akademik dünyadaki kıyımlar ile insanları ve çocuklarını haksız ve hukuksuz yere aşsız, işsiz bırakan ve binlerce insanı yok yere karalayan bu MEB tarihe geçecek ve maalesef beddua ile anılacak. 
-Biz yapmadık, bizim dışımızda yapılıyor- diyerek sorumluluktan kurtulamazlar. En azından kendileri dışında bir irade yapıyorsa da, bu haksızlık ve hukuksuzluklara sessiz kalmak da bu zulme ortak olmaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.