Citroen Ami Türkiye Fiyatı Ne Kadar?

Citroen Ami Türkiye Fiyatı Ne Kadar?

Citroen Ami Türkiye Fiyatı Ne Kadar?

Fransız Yol Arkadaşı Ami
Citroen bilindiği gibi bir Fransız markası. Fransız firma otomobilden çok elektrikli bir motosiklet olarak tanımlanabilecek olan bu modelin ismini Fransızca’da arkadaş anlamına gelen Ami ismini koymuş. Ami için 16 yaşından büyük olmanız yeterli. Fransa’da ehliyet için B1 Sınıfı ehliyet gerekiyor, ama ehliyet zorunluluğu olmaması da bir ihtimal. Otoyola çıkamasa ve köprülerden geçemese de Ami’nin oldukça ilgi göreceği bekleniyor. Türkiye’deki satış fiyatı henüz belli olmasa da şu an için 7 bin avro fiyatı var bu da 110 bin TL demek oluyor.

Citroen Herkesi Mobil Hale Getirmeyi Hedefliyor
Elektrikli araçların satışa sunulmasıyla birlikte Fransız firma Citroen Ami “herkes için otomobil” olarak belirlediği sloganı değiştirdi ve “herkes için mobilite” haline getirdi. Citroen’in Türkiye temsilcisi de yaptığı açıklama ile henüz satışa sunulmayan Ami’nin şimdiden sipariş verilmeye başlandığını belirtti. Ami şimdi Türkiye’de filo satışı ve kurumsal müşteriler için satılmaya başlayacak. 2022 yılında satışa sunulacak olan modelin çok talep gördüğü Citroen tarafından açıklandı. 1000 tane üretilmesi planlanırken taleplerin artması üzerine 2022 yılında 3000 adet satış hedefleniyor.


Citroen Ami Türkiye Fiyatı Ne Kadar
En Önemli Konu: Yakıt
Ülkemizde araç yakıtı fiyatlarının diğer pek çok ülkeden daha yüksek olduğu biliniyor. Giderek etkisi hissedilen ekonomik krizle birlikte yakıt fiyatlarının artması da muhtemeldir. Ancak Ami’nin en önemli özelliği diğer benzinli ve farklı yakıt kullanan araçlara göre neredeyse otobüse binmekten daha ucuz olması. Satın alırken maliyeti yüksek olsa bile Ami kullananlar hem elektrikli olduğu için çevreye zarar vermeyecek hem de ciddi miktarda bir yakıt tasarrufu yapabilecek. Türkiye’de benzinli bir araç 100 km’lik bir yol için 68,25 liralık bir yakıt kullanırken Ami sadece 8,25 liralık bir yakıt kullanacak.

Ami Merakla Bekleniyor
Henüz tüketici ile buluşmayan Ami’nin çıkar çıkar ilgi çekeceği tahmin ediliyor. Türk lirasının çalkantısı devam ederken şu an 110 bin lira gibi bir fiyatı olan Ami’nin kaç liraya satılacağı henüz belli değil. Otoyol ve köprüleri kullanmak zorunda olmadığınız şehir içi ulaşım için Ami’nin pek çok özelliği ideal ve kurtarıcı gözüküyor. 2022 yılının ilk çeyreğinde satışa sunulur sunulmaz bu özellikleri dolayısıyla Ami’yle yollarda daha fazla karşılaşabiliriz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.