Çok üzüldüm kadına ya!

Çok üzüldüm kadına ya!

Çok üzüldüm kadına ya!

Menajerimi Ara dizisinde rol aldığı sırada kansere yakalanan ve tedaviye başlayan ünlü oyuncu Canan Ergüder, tekrar setlere dönmesiyle gündeme gelmişti. Geçtiğimiz akşam kameralara yakalanan ve ağlamamk için kendin zor tuttuğunu ifade eden oyuncu, hayranlarını üzdü. Bizde Canan Ergüder’in hayatına dair en çok merak edilenleri, sizler için haberimizde bir araya getirdik. 

Canan Ergüder kimdir?
Canan Ergüder 15 Temmuz 1977'de İstanbul'da dünyaya geldi. Canan Ergüder tiyatro eğitimine ilk olarak Amerika'da Franklin and Marshall College'da başladı, ardındanThe New School University Actors Studio Drama Program'da yüksek lisans eğitimiule devam etti. Aynı zamanda LAMDA'da (London Academy of Music and Dramatic Arts) Shakespeare Atölyesine katıldı. Elia Kazan, Cheryl Crawford ile Robert Lewis'in kurduğu Actors Studio'nun yaşam boyu üyeliğini 2003 yılında kazanarak Ellen Burstyn, Lee Grant, Carlin Glynn, Elaine Stritch ile David Marguelis gibi usta isimlerle çalışma fırsatını elde etti.

2007 International Hoboken Film Festival'inde Shooting Johnson Roebling isiml uzun metraj filmde oynadığı Nancy için En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü kazandı.

Rol aldığ projeler
Canan Ergüder'in oynadığı bazı oyunlar: Rattlesnake, Graceland, Twelfth Night, Three Sisters,  Love's Labor's Lost ve Arcadia' dır. 2007 yılında Türkiye' de Bıçak Sırtı dizisi ile televizyon sektörüne geçiş yaparak; akabinde Binbir Gece ile Behzat Ç: Bir Ankara Polisiyesi dizileri ile TV serüvenine devam etti. 2009 Afife Jale Tiyatro ödüllerinde Bayrak isimli oyunda oynadığı Kadınrolüyle Yılın En Başarılı Yardımcı Kadın Oyuncu'su oldu. Pek çok sevilen dizide karşımıza çıkan oyuncu, son olarak, Menjerimi Ara dizisinde izleyiciyle buluştu.

Çocuğu var mı?
Prof. Dr. Üstün Ergüder'in kızıdır. 2017'de oyuncu Kenan Ece ile dünya evine girmiştir. Demir adında bir çocukları vardır.

Göz yaşlarıma hakim olamadım
Menajerimi Ara dizisi çekimleri sırasında kanser olduğunu öğrenen ve hemen tedaviye başlayan Canan Ergüder, kanseri atlattıp tekrar setlere dönmüştü.

Geçtiğimiz gün Etiler'de görünen Ergüder, 'göz yaşlarıma hakim olamıyorum' diyerek yaptığı açıklama hayranlarını üzdü. İşte o açıklama... 

Geçtiğimiz yıl nisan ayından meme kanserine yakalanan Can Ergüder, hayranlarını üzmüştü. Ünlü oyuncudan iyi haber geldi. Kanseri atlatan Canan Ergüder, kadrosunda Songül Öden, Kubilay aka, Nihal Yalçın gibi isimlerin yer aldığı 'Oğlum' dizisiyle izleyicinin karşısına çıkacak.

Kanserle mücadele ettiği döneme dair samimi açıklamalarda bulunan Ergüder, ''İlk önce çocuğumu düşündüm. 'Çok küçük ne yapacağım' diye düşündüm. 'Ben daha yaşamak istiyorum. Çocuğumun beni hatırlamasını istiyorum. 17 sene daha yaşarsam iyidir. Çocuk 20'yi bulursa iyidir. Daha yapmak istediğim şeyler var, güzel şeyler yapıyordum' gibi şeyler aklıma geldi." ifadelerini kullanmıştı.

Geçirdiği tedavi süreci sonrasında hayatında yeni bir döneme başladığını ifade eden Ergüder, sigarayı bıraktığını ve aralıklı oruç yoluyla daha sağlıklı beslendiğini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.