Corona olan sağlık çalışanı sayısı 30 Nisan 2020

Corona olan sağlık çalışanı sayısı 30 Nisan 2020

SON DAKİKA! BAKAN KOCA ENFEKTE OLAN SAĞLIK ÇALIŞANI SAYISINI AÇIKLADI!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada koronavirüse yakalanan sağlık çalışanı sayısını açıkladı.

Türkiye’de koronavirüsle mücadele devam ediyor. Bakan Koca, koronavirüsle ön safhalarda savaşan ve virüse yakalanan sağlık çalışanlarının sayısını açıkladı.

 
BAKAN KOCA ENFEKTE OLAN SAĞLIK ÇALIŞANI SAYISINI AÇIKLADI
Bakan Koca, ”Enfekte olan sağlık çalışanlarımızın sayısı fazla oldu. Toplam birilerinin söylediği kadar değil, daha fazlası. 7 bin 428 sağlık çalışanımız enfekte oldu.” dedi.

Bakan Koca, Türkiye’deki koronavirüs salgınında en önemli mücadeleyi veren sağlık çalışanlarının enfekte olmasıyla ilgili şu verileri paylaştı: “Şu dönemde maalesef enfekte olan sahada yoğun özveri, gayret, fedakarlıkla çalışan sağlık çalışanlarımızın sayısı fazla oldu. Toplam birilerinin söylediği kadar değil daha fazlası maalesef. Enfekte sayımız 7 bin 428. Yani 1 milyon 100 bin sağlık çalışanımız içinde vakalarımız içinde oranı yüzde 6,5’a yakın. Avrupa’daki ortalama yüzde 10-11’lerde. Gönül hiçbir çalışanımızın enfekte olmamasını ve hayatını kaybetmemesini dilerdi. Çalışanlarımız için bu dönemde ne yapmamız gerekiyorsa yaptığımızı düşünüyorum.” ege haber

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.