Corona virüsü aşısı olan 13 kişi

Corona virüsü aşısı olan 13 kişi

Corona virüsü aşısı olan 13 kişi bir hafta sonra pozitif çıktı!

Pek çok ülke corona virüsüne karşı aşılama çalışmalarına devam ediyor. Almanya’da ise önemli bir olay yaşandı. Ülkeden gelen haberlere göre, evlerinde kalan 13 kişinin korona virüs aşısı olduktan 1 hafta sonra Covid-19 testi pozitif çıktı.

2020 Kasım ayında müjdesi verilen Alman BioNTech ve ABD’li Pfizer tarafından geliştirilen BNT162b2 aşısı ile ilgili yeni bir olay meydana geldi. Almanya’dan gelen haberlere göre, Bavyera eyaleti Stockheim kentinden Sonnen-Blick ve Hasslach-Blick yaşlılar evlerinde kalan kişilerin testi aşı olduktan bir hafta sonra pozitif çıktı.

 
Yapılan açıklamalara göre, yaşlılar evlerinde kalan 9’yaşlı 4’ü çalışan 13 kişinin testi pozitif çıktı. Aşı olduktan sonra testlerin pozitif çıkması hakkında Tesis yöneticisi Silvia Meusel açıklamada bulundu.

Meusel tarafından yapılan açıklamalarda, aşı yapıldıktan sonra yaşlılarda ve çalışanlarda görülen ateş ve öksürük gibi belirtiler gösteren kişilere yapılan hızlı korona virüs testinin pozitif çıktığı ifade edildi.

Vakaların farklı nedenleri olabilir
Almanya Sağlık Bakanlığına bağlı aşılamadan sorumlu Paul Ehrlich Enstitüsü (PEI) Basın Sözcüsü Susanne Stöcker ise bu durumun farklı nedenleri olabileceğini savundu. ege haber

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.