CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DAN KISITLAMA AÇIKLAMASI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DAN KISITLAMA AÇIKLAMASI

SON DAKİKA KISITLAMA AÇIKLAMASI

Vaka ve vefat sayılarının artması sonrasında gözler tedbirler gelecek mi? Sorusunun cevabı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çevrildi.

Konu ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından artan vakalar sonrasında kısıtlamalara ilişkin, “İlk kabine toplantısında durumu gözden geçireceğiz” açıklaması geldi.

 

FARKLI ZAMANLARDA FARKLI TEDBİRLER ALINDI
Erdoğan bugün Büyük Çamlıca Camisi’nde Cuma namazını kıldıktan sonra basın mensuplarının sorularına yanıt verdi. Salgına ilişkin vaka artışına yönelik soruya değişik zamanlarda değişik tedbirler aldıklarını belirten Erdoğan, şunları söyledi:

“Fakat çok değişik sesler değişik zamanlarda yine çıktı. ‘Biz böyle hep adeta hapis hayatı mı yaşayacağız bu nereye kadar böyle devam edecek?’ Dünyanın değişik yerlerinde bunlar zaten hep bu şekilde oldu. Önce maske yasaklandı, sonra tekrar maske takılması mecbur edildi”

 

LK KABİNE TOPLANTISINDA TEDBİRLER ELE ALINACAK
Özellikle önümüzdeki aylarda okulların açılması gündemdeyken, vaka sayılarının hızlı bir ivme kazanarak yukarıya doğru artması herkesi tedirgin etti. Erdoğan, konu ile ilgili değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:

“Toplam yaklaşık 72 milyon doz aşı yapmış vaziyetteyiz. Dünyada aşı yapacak ellerinde imkan olmayan ülkeler varken, Türkiye olarak hamdolsun biz, böyle bir sıkıntıyı yaşamadık. Bu noktada rahatız. Gerek Çin’den aldığımız aşı gerek BioNTech bütün bunlarla beraber şu anda en sağlıklı şekilde bu mücadeleyi nasıl sürdürürüz, bunu devam ettiriyoruz. Daha ileri gideceğim. Biz şu anda hamdolsun bütün solunum makinelerine varıncaya kadar bunu bile üreten bir ülke haline geldik. Bütün bu solunum makineleriyle vatandaşlarımızın entübe durumlarında da müdahale etmemizi, zaten hastane noktasında sıkıntımız yok, bu noktada çok çok aktif bir ülke konumundayız, bunu da devam ettiriyoruz. Fakat bu çalışmaları yaptırmak suretiyle de inşallah yapacağımız ilk kabine toplantısında durumu tekrar gözden geçireceğiz. Bu şekilde devam mı? Çünkü bayram açık söylüyorum her şeyi bir yerde bayramdaki halkımızın yaşam tarzı tersine çevirdi. Bunu nereden biliyoruz? Önümüze gelen rakamlardan görüyoruz. Bu rakamlarda tabii durum maalesef aleyhe döndü. Bunu tekrar bizim lehe döndürmemiz lazım. Eğer olumlu istikamette bir gelişme olursa vatandaşımızı sıkıntıya sokmakla ilgili bir derdimizi yok. Tam aksine normal hayata nasıl döneriz bunun gayreti içerisindeyiz. Onun için de bütün tedbirlerimizi alıyoruz ve normalleşmeyi hızlandırmanın gayreti içerisinde olacağız”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.