Cumhurbaşkanımızın talimatıyla..

Cumhurbaşkanımızın talimatıyla..

Cumhurbaşkanımızın talimatıyla

Bakan Soylu Bingöl’de konuştu: Cumhurbaşkanımızın talimatıdır.Deprem bölgesi Bingöl’de konuşan ve bin 127 ağır hasarlı bölüm olduğunu aktaran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıdır.Vatandaşımız mağdur olmayacak. Ve biz bu talimatı yerine getirmek için geldik.” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 14 Haziran’da 5.7’lik depremin yaşandığı Bingöl’e gitti. Depremin merkez üssü Karlıova Kaynarpınar Köyü’nde muhtarlarla bir araya gelen Bakan Soylu, açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçmiş olsun dilekleri ile selamını ileten Bakan Soylu, görev alanlara teşekkür ederek, Deprem olur olmaz hemen çadırlar sevk edilmeye başlandı. Hemen Kızılay sıcak yemekleri bölgeye intikal ettirmeye başladı. Arama kurtarma ekiplerimiz ilk andan itibaren burada oldular. 266 artçı deprem oldu bir tanesi 5.6 oldu. Türkiye Afet planımız var tıkır tıkır işler. Burada da hepsini gerçekleştirdiğimizi belirtmek istiyorum. Şimdi burada özellikle rakamları vermek istiyorum. Bin 317 personel, 244 araç hemen hizmete girdi. 2 bin 844 çadır şuana kadar kurulmuş durumda. Sadece Bingöl’e 4 bin çadır sevk edildi. 44 hayvan telefi oldu. 249’un üzerinde ahır yıkıldı. Yine bununla birlikte burada kızılayımız 30 bin 650 sıcak yemek dağıttı. Toplam şuana kadar bin 200 gıda kolisi dağıttı. Yine Sağlık Bakanlığımız acilen devreye girdi, taramalar gerçekleştirdi. Netice itibariyle şunu ifade etmem gerekir ki bin 127 ağır hasarlı bağımsız bölüm var, 31 orta, 2 bin 164 az hasarlı var. 151 de yıkık ve 92’de acil yıkılacak olan bağımsız bölüm var. Şu ana kadar Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı ekiplerimizin şuana kadar tespit ettiği tablo budur diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.