CUMHURBAŞKANINDAN KADRO AÇIKLAMASI

CUMHURBAŞKANINDAN KADRO AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan' dan 24 Kasım Öğretmenler Günü Konuşması

Başbakanlığım dönemimde bir hedef koydum, sınıflardaki öğrenci sayısını mutlaka 30 ve altına düşüreceğiz. Eğitim sistemini de ikili değil, tekli olarak yürüteceğiz. İşte şimdi buna çalışıyoruz. Bunu mutlaka gerçekleştireceğiz.

Birinci sıraya neyi koyduk, eğitimi koyduk. İkinci sıraya sağlığı koyduk, üçüncü sıraya adaleti koyduk. Dördüncü sıraya, emniyeti koyduk. Bu yola böyle çıktık. 


Örneğin yapılacak atamalarda % 50 yi öğretmenlere ayıracağız. Çünkü öğretmen açığımız var... Yatırımda da en yüksek payı eğitime ayırıyoruz. 2002 yılında 561 bin yeni öğretmen ataması yaptık, bunu aştık. Şuanda tabi emekli olanlar var, bunları çıktığımız zaman 904 bin öğretmen okullarımızda görev yapıyor. 

Eksiğimiz var mı, evet var. Ama bunları aşacağız. 81 vilayetimize, özellikle hocalarım bunu gayet iyi biliyor, anaokulundan ilkokula, ilkokuldan ortaokula liseye kadar çok sayıda eğitim kurumları kazandırdık. Spor salonları, araştırma kütüphaneleri ve laboratuvarlarıyla ülkemizin eğitim alt yapısını tamamen değiştirdik, değiştiriyoruz. Ücretsiz kitaplar dağıtarak, dar gelirli ailelerimizin üzerindeki yükü ortadan kaldırdık. Yeni burslar ve düzenlemeler getirerek, okumak isteyen öğrencilerimizin önünü açtık


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.