Denizli, Manisa, İzmir, Uşak, Aydın, Kütahya’da okullar kapanıyor mu?

Denizli, Manisa, İzmir, Uşak, Aydın, Kütahya’da okullar kapanıyor mu?

Bakan Selçuk’tan yeni açıklama: Denizli, Manisa, İzmir, Uşak, Aydın, Kütahya’da okullar kapanıyor mu?

 Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yüz yüze eğitime ilişkin yeni açıklamada bulundu. Peki, Denizli, Manisa, İzmir, Uşak, Aydın, Kütahya’da okullar kapanacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Düzce’de yapımı tamamlanan Eğitim Yatırımlarının toplu açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Okullarda corona virüsü salgınını takip ettiklerini söyleyen Bakan Selçuk yüz yüze eğitime ilişkin olarak konuştu.
 
Bakan Selçuk tarafından yapılan açıklamalarda şu ifadeler kullanıldı:
“Bizim önceliğimiz yüz yüze eğitim. Salgın şartlarına rağmen okulları açık tutmak istesek de diğer ülkelerde daha fazla kapalı olduğunu görüyoruz. Sağlık daha öncelikli. Okullarla ilgili takibimiz sürecek. Anlık olarak istatistikleri izliyoruz. Değerlendirmelerimiz daimi olarak sürüyor. Ortaya çıkan sayısal verileri kamuoyu ile paylaşacağız.”

Daha önce yüz yüze eğitime ilişkin olarak MEB şu açıklamada bulunmuştu:
Tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8 ve 12’inci sınıflarda ülke genelinde yüz yüze eğitim daha önce açıklandığı şekilde devam edecektir. Ortaokul 5, 6 ve 7’nci sınıflar ile lise hazırlık, 9, 10 ve 11’inci sınıflarda yüz yüze ve uzaktan eğitime geçiş, risk durumu haritasına bağlı olarak valilikler koordinasyonundaki İl Hıfzısıhha Kurulu kararları doğrultusunda il bazlı olarak uygulanacaktır”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.