Devlet bütün ihtiyaç sahibi ailelere 500 TL ila 900 TL arasında yardım yapılacak

Devlet bütün ihtiyaç sahibi ailelere 500 TL ila 900 TL arasında yardım yapılacak

Devlet bütün ihtiyaç sahibi ailelere 500 TL ila 900 TL arasında yardım yapılacak

Koronavirüs ile beraber daha da ağırlaşan ekonomik koşullar nedeniyle devlet bütün ihtiyaç sahibi ailelere 500 TL ila 900 TL arasında yardım yapılacak.

Kaymakamlıklar tarafından verilecek nakit desteği için başvuru şartlarının karşılanması bekleniyor. Koronavirüs salgını nedeniyle başlayan pandemi sonrası artan ekonomik zorluklarla vatandaşların geçinmesi daha da zorlaştı.

Okula giden çocuklar, ekonomik olarak ailelere daha da zorluk yaşatabiliyor. Bu durumları göz önünde bulunduran devlet, okula giden çocukları olan ailelere maaş bağlayacak. Okumayan çocuk kalmasın diye, her aileye 500 TL ila 900 TL aralığında yardım ödemesi yapılacak.

YARDIM BAŞVURULARI BAŞLADI!

Okula giden çocukları olan ihtiyaç sahibi ailelere verilen yardımın başvuruları başladı. Maddi durumu elverişli olmayan ailelere, çocuklarını okutabilmeleri için devlet yardım edecek. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin yanı sıra; okul öncesi anaokulu öğrencilerine de ödeme yapılacak.

Okul öncesi öğrenciler için 500 TL İlk öğretim öğrencileri için 750 TL Orta öğretim öğrencileri için 800 LT Üniversite öğrencileri için ise 900 TL yardım yapılacak.

E DEVLET’TEN YA DA KAYMAKANLIKLARDAN BAŞVURU YAPILACAK Yardım başvuruları kaymakamlıktan olacak. Vatandaşlar internet yoluyla e devlet üzerinden kolaylıkla başvuru yapabilecekleri gibi; aynı zamanda bulundukları ilçenin kaymakamlıklarına giderek de yardım başvuru yapabilecekler.

ÇOCUĞU OLMAYANLARA 600 TL YARDIM YAPILACAK!

Devlet, yalnızca çocukları olan ailelere değil; aynı zamanda ekonomik olarak yetersiz olan ihtiyaç sahibi ailelere de yardım yapacak. Devlete kira yardımından fakirlik maaşına, fakirlik maaşından yakacak ve nakit para yardımına kadar onlarca yardım yapılacak. Herhangi bir SGK güvencesi bulunmayan kişilere de devlet 600 TL ila 821 TL arası yardım yapılacak.

Yardımlar kaymakamlık üzerinden başvuru alacak. Buna ek olarak eğitim hakkı kazanan kişilere de yardım yapılması planlanıyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum