Din Görevlilerinin Diyanetten Beklentileri

Din Görevlilerinin Diyanetten Beklentileri

MÜFTÜLÜK HABER-Din görevlileri, MBSTS yapılacağı tarihinin değiştirilerek Din görevlilerinin yıllık izinlerini planladıkları şekilde kullanmalarına ve de sınava daha iyi hazırlanmalarına olanak sağlayacak uygun bir zamana

ertelenmesi için umutlu bekleyişleri sürüyor.
 
Sitemize gelen yoğun telefon ve e-postalarda sınava girecek personelin %90 rahatsız olduklarını belirtmektedirler. Sınav tarihinin ekim ayının ilk haftasında yapılması daha uygun olacağı ifade edilmektedir.
 
Bağımsız Diyanet Hizmet Sen MBSTS tarihinin değişikliğine Diyanet İşleri Başkanlığına 09.07.2012 tarihinde yazılı müracaat etmiş. Ve olumsuz cevap verilmişti.
 
Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanı Dr. Burhan Erkuş İmzalı Cevapta;
 
“Mesleki Bilgiler Seviye Belirleme Sınavı Milli Eğitim Bakanlığına yaptırılmakta ve sınav tarihi başkanlığımız ve söz konusu bakanlık arasında yapılan protokol ile belirlenmektedir. Bu sebeple anılan sınav tarihi ile değişiklik yapılamamaktadır.”denildi.
 
 
Bağımsız Diyanet Hizmet Sen Genel Başkan Ömer Lapçin, MBSTS Tarihinin Değişikliğine ilişkin yapılan müracaatta şu sözlere yer vermişti.
 
" Diyanet İşleri Başkanlığı ilgili mevzuatı uyarınca, görevlilerin bilgi seviyelerini ölçmek ve mesleki bakımdan göreve en iyi şekilde hazır bulunmalarını sağlamak amacıyla; 02.09.2012 tarihinde 2012 Yılı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (MBSTS)’nın yapılacağı duyurulmuştur. Din görevlileri gerek Ramazan ayı dolayısıyla gerekse yaz kursları dolayısıyla yoğun bir dönem geçireceklerinden, bu yoğun çalışma temposu içerisinde Mesleki Bilgiler ve Seviye Belirleme Sınavına verimli bir şekilde hazırlanmaları imkânsız görünmektedir. Ayrıca çoğu din görevlisi çocuklarının eğitiminden dolayı okulların açık olduğu dönemde kullanamadığı yıllık izinlerini bayram sonrası okulların açılacağı tarihe kadar kullanmaya hazırlanırken, yapılacak olan sınavdan dolayı yıllık izinlerin kullanılmasında sıkıntı yaşanacak, bu durumda sınav öncesi moral ve motivasyon eksikliğine sebep olacaktır. Bunun sonucu olarak da din görevlilerinin bilgi seviyelerini ölçme açısından önemli olan bu sınavdan sağlıklı ve adil bir veri elde edilmesinin mümkün olamayacağı kanaatindeyiz. Bütün bunlara ilaveten, din görevlilerinin büyük bir bölümünün Açıköğretim Fakültesinde okumakta olması dolayısıyla, 08 - 09.09.2012 tarihinde Açıköğretim Fakültesi bütünleme sınavının yapılacak olması din görevlilerinin MBSTS sınavına hazırlanmasını daha da zorlaştıracaktır. 02.09.2012 tarihinde yapılması planlanan Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (MBSTS)’nın Din görevlilerinin hem daha rahat hazırlanabileceği hem de yıllık izinlerini planladıkları şekilde kullanmalarına ve de sınava daha iyi hazırlanmalarına olanak sağlayacak uygun bir zamana ertelenmesi hususunda; Gereğini arz ederiz.”ifade edildi.  


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.