Din Görevlilerinin sorunları çözülsün

Din Görevlilerinin sorunları çözülsün

1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanacak Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle bir açıklama yapan Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, haftanın din görevlilerinin sorunlarının çözülmesi adına önemli olduğunu kaydetti

Ünal “Mesai mefhumu gözetmeden insanlarımıza hizmet eden cefakar din görevlilerinin problemlerinin gündeme gelmesi ve çözüm yollarının bulunması açısından bu hafta önem arz etmektedir.” dedi.

Milletimizin Diyanet ve din görevlisine olan sevgi ve saygısını tarih boyunca gösterdiğine dikkat çeken Ünal bugünde bunun yüksek bir derecede olduğunu belirtti. Herkesi kucaklayan, herkesin ve her kesimin hocası olma vasfı ile insanlarımız arasındaki kardeşliği ve sevgiyi doruğa ulaştıracak olanların din görevlileri olduğunu ifade etti.

Böylesine önemli sorumluluğu olan din görevlilerini daha iyi hizmet sunma adına sorunlarına çözüm getirilmesi gerektiğini kaydeden Ünal “büyük bir sorumluluk sahibi din görevlilerimizin daha iyi bir hizmet için sorunlarının çözümü şarttır. Lojman sıkıntısından tutunda yanlış istihdam politikalarına, hac ve umre gibi görevlendirmelerde adil bir sistemin kurulamaması gibi sorunlar bir an önce çözülmesidir. Diyanet, çalışanlarına sunduğu hizmetler açısından da örnek olmalıdır” şeklinde konuştu.  
 

Ünal din görevlilerinin kurum yöneticilerinden ve hükümetten bu yönde beklentileri olduğuna dikkat çekti.

Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak, Diyanet çalışanlarının yarınlara umutla, güvenle ve huzurla bakabileceği bir ortamın hazırlanmasına katkı sağlamaya devam edeceklerini kaydeden Ünal Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın diyanet çalışanlarına ve milletimize hayırlar getirmesini temenni etti. Ünal emekliye ayrılmış ve görev yapan çalışanların haftasını kutlarken, hayatını kaybeden din görevlilerine Yüce Allah’tan rahmet diledi.kamusen


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.