DİYETİSYEN SADECE ZAYIFLAMA İÇİN DEĞİL SAĞLIKLI YAŞAM İÇİNDE SİZİ DESTEKLEMELİ!

DİYETİSYEN SADECE ZAYIFLAMA İÇİN DEĞİL SAĞLIKLI YAŞAM İÇİNDE SİZİ DESTEKLEMELİ!

DİYETİSYEN SADECE ZAYIFLAMA İÇİN DEĞİL SAĞLIKLI YAŞAM İÇİNDE SİZİ DESTEKLEMELİ!

DİYETİSYEN SADECE ZAYIFLAMA İÇİN DEĞİL SAĞLIKLI YAŞAM İÇİNDE SİZİ DESTEKLEMELİ!

Kilo almanın, şişmanlığın ve obezitenin yaygınlaştığı son aylarda, hemen herkes kilolarından yakınıyor. En zayıftan en şişmana kadar toplumun hemen her kesiminden kilo almaya ilişkin sözler duyuyoruz. Sadece bununla kalmıyor. Kilo verme üzerine internete her gün binlerce makale, yüz binlerce diyet listesi yükleniyor. Kısa sürede hızlı kilo verme üzerine dayalı olan bu listeler, kişilerdeki kilo verememe baskısıyla birleşiyor ve kişiler kilo vermek yerine her geçen gün aldıkları kiloya gram gram kilo ekler duruma geliyorlar. Bunun bir sonu yok mu? Elbette var. Kilo almamanın ve kilo korunmasının en önemli ve en belirgin noktası profesyonel diyetisyen hizmeti almak. Diyetisyen Nişantaşı Quartz Klinik ‘te size uygun beslenme programını oluşturarak sağlıklı ve sistematik biçimde kilo verilmesine yardım eder.

 

Diyetisyen ve Diyet Uzmanı Ne Demektir?

Beslenme ve Diyetetik Bölümünü bitiren profesyonele Diyetisyen, Diyetetik biliminde uzmanlaşmış kişiler ise Beslenme ve Diyet Uzmanlarıdır. Her iki bölüm de kişilerin sağlıklı ve ölçülü besinler tüketmelerini sağlayarak sağlıklarının iyileştirilmesini temel alırlar. Diyetisyene gitmek için aşırı kilolu ya da kilo sebebiyle sağlıktan yoksun kalınmış olması gerekmez. Kişilerin sağlıklarını koruma ve sürdürülebilir kilo kontrolüyle iyilik halinin devam etmesini sağlayan profesyonellerdir. Diyetisyen Nişantaşı Quartz Clinique ’de diyet tedavisi konusunda bilgi vererek, gerek sağlıkla ilgili gerekse iyileştirilebilir kilo kaybı düzenlemesi yapar.

Diyetisyenler Danışanlara Nasıl Yardımcı Olurlar?

Aslında bu sorunun cevabı oldukça basit. Birkaç madde altında diyetisyenlerin danışanlarına nasıl yardımcı olduğu konusuna değinelim;

  • Diyetisyenler kendisine danışanların sağlıklı bir hayat sürme konusunda bilinçlendirerek uzun yaşamalarına katkıda bulunurlar.

  • Besinlerin gruplamalarını yaparak kişinin fiziksel özelliklerine ve beslenme geçmişini değerlendirirler.

  • Danışanların sosyo-ekonomik yapısına uygun beslenme programı hazırlarlar.

  • Danışanlarda yanlış beslenme özellikleri bulunuyorsa, bu konularda danışanlarını ayrıntılı olarak bilgilendirir.

  • Danışanın yaşına, cinsiyetine ve günlük harcadığı enerji miktarı analizini yaparak, alınması gereken besinlerin bir listesini hazırlar.

  • Günlük besin listelerinden yola çıkarak sistemli ve düzenli haftalık ve aylık beslenme zinciri oluştururlar.

  • Hastalıkların önlenmesine karşı çalışmalar yaparlar. Danışanda var olan bir hastalık mevcutsa, hastalığın tedavisinde gerekli besin öğelerinden zengin ve orantılı bir program hazırlarlar.

  • Genel toplum eğitim programları hazırlayarak beslenme alanında kişileri bilinçlendirici çalışmalar yaparlar.

Sağlıklı Beslenme Alışkanlıklarının Kazanılmasında Diyetisyenin Önemi

Diyetisyeniniz size sağlıklı besinleri ve bu besinlerden ne kadar tüketmeniz gerektiğini söyleyecektir. Diyetisyenden destek ve bilgi almadan uygulanan diyet programları sürdürülebilir aralıklarda olmamaktadır. Yanlış beslenme yüzünden vücutta kas kaybı ve su kaybı oluşurken asıl gitmesi gereken yağların depolandığı görülür. Bu vücudun savunma mekanizmasının yanlış çalışması sonucu ortaya çıkar. Vücut yağlarının normalden fazla kaybı ise sağlık ciddi oranda riske girmeyle karşı karşıya kalabilir.

Kimi zaman kendimize ve vücudumuza karşı korumacı davranır ve kilo vermekten korkarız. Kilo vermek kişiyi konfor alanından çıkaran, hareket etmesini destekleyici programlarla beslenme programlarının düzenlenmesine yönelik çalışmalar bütünüdür. Diyetisyeninizle konuşarak, kilo problemlerinizi paylaşacak ve onun sayesinde kilo vermekten korkmayacaksınız. Diyetisyen Nişantaşı Quartz Klinik ‘te diet arkadaşınızın diyetisyen olduğunu bilecek, daha rahat ve güvenli hissedecek, psikolojik anlamda baskıdan kurtulup daha sağlıklı kilo vermeye başlayacaksınız.

 

Diyetisyen Ücretleri

Sağlık bakanlığı onaylı merkezlerin internet ve haber sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Diyetisyen Nişantaşı Quartz Klinik ‘te size uygun beslenme programını oluşturur. Diyetisyen kontrolünde sağlıklı olarak hayatınıza devam etmek için Quartz Klinik +90 212 241 46 24 numaralı telefonundan randevunuzu oluşturabilirsiniz.

Özel Quartz Poliklinik

Web Site: https://www.quartzclinique.com/

TEL: +90 212 241 46 24

Facebook :@quartzclinique

Instagram :@quartzclinique

YouTube: Quartz Clinique

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.