Doktor Açıkladı

Doktor Açıkladı

BİLİM KURULU ÜYESİNDEN ÇARPICI KORONAVİRÜS AÇIKLAMASI!

Bilim Kurulu üyesinden çarpıcı koronavirüs açıklaması! Aspirin ölüm riskini azaltıyor mu?
Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, koronavirüs salgınına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Prof. Azap açıklamasında, koronavirüs hastalarında salgının başından bu yana aspirin kullanıldığını söyledi. Öte yandan ABD'deki hastalarda büyük başarı sağladığını belirtti. 

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Alpay Azap’tan son dakika açıklaması geldi. Prof. Azap açıklamasında, koronavirüs tedavisinde salgının başından bu yana aspirin kullanıldığını belirtti. Öte yandan ABD’deki hastalarda büyük başarı sağladığını belirtti.

Uzman isim, aspirinin Amerika Birleşik Devletleri’nde tedavi gören corona virüs hastalarında kullanıldığını ve düzenli olarak tedaviye devam edildiğinde ölüm riskini %47 oranında düşürdüğünü, Türkiye’de de salgının en başından bu yana aspirin kullanıldığını ifade etti. Aspirinin ‘septik şoku’ önlediği de ortaya çıktı.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi ve Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, koronavirüsten kaynaklanan ölümlerin önemli bir sebebinin vücuttaki bütün damarların iç yüzeyini döşeyen hücrelerin, virüsten etkilenerek görevini yapamaz hale gelip, kanın pıhtılaşması olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.