Doktorlar İçin Almanca Kursu

Doktorlar İçin Almanca Kursu

Son dönemde Doktorlarımızın yurt dışında mesleklerine ve yaşamlarına devam etme arayışı artış göstermiştir.

Özellikle de Almanya'da mesleğine devam etmek isteyen doktorlarımız çoğunluktadır. Bu yazımız mesleğini Almanya'da sürdürmek isteyen Doktorlarımız için rehber niteliğindedir.

Doktorluk mesleğini Almanya’da sürdürmek isteyen doktorlarımızın yeterli dil seviyesine ulaşabilmeleri için dil kursuna ihtiyaçları vardır. Doktorlarımız Almanya’da çalışabilmeleri ve yeterliliğini kanıtlamaları için belirli dil sınavlarına tabi olurlar. 

Almanya'da Doktorluk Yapmak İçin Hangi Dil Sınavını Kazanmalıyım?

Almanya’da doktorluk mesleğini yapabilmek için yeterli seviyede Almanca bilmek gerekir. B2 seviyesinde Almanca yeterliliği aranırken GOETHE ve TELC sınavları yapılmaktadır. Bunlarla birlikte tıbbi Almanca sınavına her doktorun girmesi gerekir. Tıbbi Almanca sınavı dışındaki sınavlar ve belgeler eyaletlere göre değişiklik göstermektedir. 

Dünya Dil ve Akademi, her seviye sonrasında GOETHE ve TELC sınavlarına yönelik seviye tespit sınavları yaparak gelişim düzeyini ölçmeyi amaçlar. Doktorlara özel dil kursu birebir, online ya da grup eğitimi olarak gerçekleşmektedir. 

Almanya'da Doktor Olabilmek İçin Dil Sınavından Kaç Puan Almalıyım?

Almanya’da mesleğini yapmak isteyen doktorlarımızın ilk olarak Almanca dilini en az B2 seviyesine getirmesi gerekir. Mesleki Almanca ve yeterlilik düzeyleri olduğunda kabul edilme ve mesleklerini Almanya’da devam etme imkânı bulabilirler. 

Dünya Dil ve Akademi Doktorlar İçin Almanca Kursu;

  • Dinleme parçaları,
  • Dil bilgisi alıştırmaları için kaynaklar,
  • Her seviye sonunda GOETHE ve TELC sınavlarına yönelik seviye tespit sınavları
  • Konuşma ve yazma pratikleri ile yeterli seviyeye ulaşmanızı sağlar.

Almanya’da doktorluk mesleğinizi yapabilmek için Almanca öğrenmek için birebir ya da grup eğitimlerini Dünya Dil ve Akademi üzerinde inceleyebilirsiniz. 

Yaprak Hoca'dan Doktorlar İçin Online Almanca Kursu

Doktorlara özel Almanca kursu araştırması yaparken eğitmen ve öğretme metodu oldukça önemlidir. Yaprak Hoca’dan doktorlar için online Almanca kursu, klasik dil eğitimine yeni bir soluk getirmektedir.

Yaprak Hoca, liseye kadar eğitimini Avusturya’da tamamladıktan sonra Hacettepe Üniversite’nde Alman Dili ve Edebiyatı bölümünü tamamlamıştır. Anadil seviyesinde Türkçe ve Almanca bilmesi kursiyerlerin Almanca öğrenme sürecini de kısaltıyor.  

%95 başarı oranı ile Yaprak Hoca ile GOETHE ve TELC sınavlarına hazırlanabilir, tek seferde amaçladığınız puana ulaşabilirsiniz. Doktorlar için Almanca kursunun detaylarını öğrenmek için Dünya Dil ve Akademi sitesini ziyaret edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum