Dolar rekor tazeledi! İşte piyasalarda son durum...

Dolar rekor tazeledi! İşte piyasalarda son durum...

Dolar rekor tazeledi! İşte piyasalarda son durum...

Küresel piyasalardaki risk iştahını desteklemeyen gelişmelere ek olarak Türkiye özelinde devam eden jeopolitik endişelerle dolar/TL baskı altında. Kur bugün de 7.9586 seviyesine kadar çıkarak zirvesini yeniledi. Euro/TL ise 9.35'in altındaki seyrine devam ediyor. Piyasalarda küresel gelişmeler ve iç siyaset takip ediliyor. İşte piyasalarda yaşanan son gelişmeler ve dolar, borsa ve altın fiyatlarına dair teknik analizler...

 

Dolar/TL 7.9586 ile tarihi zirvesini yeniledi. Euro/TL ise 9.35’in altındaki seyrine devam ediyor. Piyasalar Merkez Bankası’nın adımlarını ve dış politikada yaşanan gelişmeleri takip ediyor. Bankacılar, TCMB’nin devam eden sıkılaştırma ve normalleşme adımlarını ise son dönemde TL’ye destek veren en önemli unsurlar olarak görmeye devam ediyorlar.

DOLAR
7.9013
(%-0.2)
EURO
9.2858
(%-0.18)
ALTIN
483.089
(%0.34)
TCMB’nin politika faizi %10.25 faiz koridorunun üst bandı %11.75, geç likidite penceresi faiz oranı ise %13.25 seviyesinde bulunuyor. Verilere göre TCMB sıkılaştırmasını artık faiz koridorunun üst bandı (%11.75) ile GLP (%13.25) arasında şekillendiriyor.

TCMB sıkılaştırma adımlarının yanı sıra TL cinsi zorunlu karşılıklara (ZK) ödenen faiz oranlarını, kredi büyümesi koşulu aranmaksızın 200 baz puan artırırken döviz cinsi ZK’da komisyonu yarı yarıya düşürdüğünü açıkladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.