Düğünde koronavirüs yayıldı

Düğünde koronavirüs yayıldı

Trabzon'da şok! Düğünde koronavirüs yayıldı

.Trabzon'da yapılan bir düğünde 35 kişiye koronavirüs bulaştı.

Koronavirüsle mücadele tüm Türkiye'de devam ederken tüm uyarılara rağmen ihmaller nedeniyle virüs yayılımı sürüyor. Yaşananlara son örnek de Trabzon'da gerçekleşti. 

Edinilen bilgilere göre; Trabzon'da geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen bir düğün törenine katılan 35 kişiye koronavirüs bulaştı. Koronavirüs bulaşan hastaların aileler halinde Haçkalı Baba Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı öğrenildi. 

Hastaların bir çoğunun 1-2 gün içerisinde taburcu edileceği belirtildi.

KARANTİNA SÜRESİ 10 GÜN OLDU

Öte yandan koronavirüs vakalarında uygulanan 14 günlük karantina sürecinin doktor onayıyla 10 güne çekilebildiği öğrenildi. Hastanın genel durumunun iyi olması durumunda doktor onayıyla hastaların 10 günde taburcu edileceği kaydedildi.

VAKALAR ARTIŞTA

Trabzon'da son dönemde yaşanan vaka artışları da dikkat çekiyor. Nisan ayından bugüne en çok vakanın görüldüğü dönemden geçilirken İl Sağlık Müdürü Hakan Usta da  yaptığı açıklamada

“Son dönemlerde Trabzon’daki vaka artışlarını gözlemler olduk. Bunun nedeni olarak da il dışından ve yurt dışından gelenlerin olduğunu tespit ediyoruz. Bu nedenle il dışından ve yurt dışından gelenlerin hem kendi sağlıkları hem de sevdiklerinin sağlıklarını toplum sağlığı açısından mümkün olduğunca izole olmalarını istiyoruz. Her koşulda da maske mesafe ve hijyen dediğimiz konularda da ön planda da tutulmasını. Özellikle maskelerin çok uygun şekilde kullanılmalarını bekliyoruz. " dedi.

VATANDAŞLAR PNÖMONİ İLE VAKALARI KARIŞTIRDI

Öte yandan geçtiğimiz gün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Trabzon'da koronavirüs vakalarında 3 gündür pnömoni görülmemekte" açıklaması yapmıştı. Bu açıklamanın ardından sosyal medyada bazı vatandaşların Bakan Koca'nın açıklamasını "Trabzon'da 3 gündür vaka yok"  şeklinde yorumlaması dikkat çekti. Ancak Koca'nın açıklamasında kullandığı pnömoni ifadesinin zatürre anlamına geldiği ve vakaların son dönemde pnömoniye dönmediği anlamını taşıdığı belirtildi. Bu nedenle vatandaşların kuralları ihmal etmemesi , aynı şekilde sosyal mesafe ve maske kuralına uymaya devam edilmesi konusunda hassas olunması gerektiğinin altı çizildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.