Dünyada ikinci dalga resmen hortladı,

Dünyada ikinci dalga resmen hortladı,

Dünyada ikinci dalga resmen hortladı, corona virüs yeryüzünü yıkıp geçiyor

180 bin günlük vakanın ardından bir gün sonra bu kez 156 bin test pozitif sonuç verdi. Dünyada ikinci dalga resmen hortladı, corona virüs yeryüzünü yıkıp geçiyor

Gelen son dakika haberlerine göre, 180 bin günlük vakanın ardından bir gün sonra bu kez 156 bin test pozitif sonuç verdi. Dünyada ikinci dalga resmen hortladı, corona virüs yeryüzünü yıkıp geçiyor.

Yüzyılın felaketinde Cuma günü ortaya çıkan tsunami Cumartesi günü de yeryüzünü yıkıp geçti, günlük 180 bin vakanın ardından bu kez 156 bin pozitif test kayıtlara geçti.

2 milyon 330 bin insanın corona virüse yakalandığı ABD'de, Cumartesi günü 33 bin yeni vaka teşhis edildi. Can kayıpları ise 573 artışla 121 bini geçti.


ABD'den sonra corona virüs vaka sayısının 1 milyonu aştığı ikinci ülke olan Brezilya, Cuma günü tarihe geçen 55 bin 209 pozitif testin ardından Cumartesi günü 30 bini aştı.

1 milyon 70 bin insana Covid-19 teşhisi konulan ülkedeki ölümler ise, bu gece itibariyle 50 bini aştı. Yalnızca 2 milyon 409 bin testin yapıldığı Güney Amerika ülkesinde, kabusun boyutu hayal dahi edilemiyor.


Uzmanlar Brezilya'nın vaka sayılarında zirveyi görmesine daha haftalar olduğunu söylüyor ve gerçek vaka sayısının çok daha fazla olduğunu tahmin ediyor.

Karantina karşıtı gösterilere katılan Brezilya'nın aşırı sağcı lideri Jair Bolsonaro, salgını 'küçük bir gribe' benzetmişti. Corona virüs özellikle yoksul kesim ve yerli halklar arasında hızla yayılıyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.