Eğitim Araştırma Hastaneleri Başasistan Atamaları Sözlü Sınav Duyurusu

Eğitim Araştırma Hastaneleri Başasistan Atamaları Sözlü Sınav Duyurusu

Eğitim Araştırma Hastaneleri Başasistan Atamaları Sözlü Sınav Duyurusu

 
Bakanlığımız eğitim ve araştırma hastanelerinde ihtiyaç duyulan uzmanlık dallarına Başasistan ataması yapılacağına dair kadroların ilanını müteakip alınan başvurular neticesinde yazılı bilim sınavı 04.11.2012 tarihinde yapılmış ve sınav sonucuna ilişkin ilan ve bildirimler tamamlanmıştır.
 
Bilim sınavı sonucunda başarılı olan başvuru sahiplerinin branşlara göre belirlenmiş olan gruplar itibarıyla sözlü sınava alınmaları kararlaştırılmıştır. Sözlü sınavda Başasistan atamalarında uygulanacak sınav yönetmeliğine dair yönetmeliğin 11. maddesi “Yazılı mesleki bilim sınavında başarılı olan adaylar sözlü mesleki bilim sınavına çağırılır.
 
Sözlü mesleki bilim sınavı adayın uzmanlık alanları konularından yapılır. Jüriler; adayın mesleki bilgisi ile eğitim, öğretim ve araştırma yapabilme yeteneğini değerlendirir. Değerlendirmeler 100 üzerinden yapılır ve belgelendirilir. Jüri üyelerinin ayrı ayrı değerlendirme puanlarının ortalaması 60 ve üzeri ise aday sözlü sınavda başarılı kabul edilir.
 
Her jüri üyesi adaya verdiği puanı, ayrı ayrı puanlayacak ve vermiş olduğu puan gerekçesini ayrıntılı olarak puan tutanağına işleyecektir.” hükmüne göre jüri tarafından değerlendirme yapılacaktır.
 
Bu kapsamda sözlü sınava katılmaya hak kazanan başvuru sahipleri 11-12-13 Ocak 2013 tarihlerinde Ankara’da sözlü sınava alınacaklardır.
 akdag.jpg
Sözlü sınava girecek adaylar, ilan edilen sınav merkezinde sınava alınacakları gün, sabah saat 09.00’da hazır olacaklardır.
 
Sözlü sınava katılacak aday özgeçmiş bilgileri ve yayınlarını içeren bir dosyayı sözlü sınav esnasında yanında bulunduracaktır.
 
Yayın dosyası sözlü sınav esnasında jüri üyeleri tarafından değerlendirilecek ve adaya iade olunacaktır.
 
Her bir branş için sözlü sınavlar, üç öğretim üyesi profesör, doçent ve/veya eğitim görevlisinden oluşturulmuş jüri nezdinde gerçekleştirilecektir.
 
Bilim sınavında başarılı olan adaylardan, belgeleri tam olanlar bir grup, belgeleri eksik olanlar (Geçerli Yabancı Dil Belgesi) ise ayrı bir grup olarak ilan edilecektir. Belgeleri eksik olan grupta bulunan adaylar bu eksiklerini sözlü sınav öncesinde tamamlamaları halinde sözlü sınava alınacaklardır.
 
Geçerli bir yabancı dil belgesine sahip olduğu halde bu belgelerini Bakanlığımıza teslim etmemiş olan başvuru sahiplerinin belgelerini en geç 10.01.2013 tarihi saat 18.00’e kadar Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Tescil ve Denklik İşlemleri Daire Başkanlığı’na teslim etmiş olmaları gerekmektedir.
 
Geçerli bir yabancı dil belgesi sunmamış olan başvuru sahipleri, bilim sınavında başarılı olmuş olsalar dahi sözlü sınava alınmayacaklardır.
 
Başvuru sahiplerinin başvuru ve atama şartlarını taşıyıp taşımadıkları atama aşamasında tekrar değerlendirilecektir.
 
İstenen belge ve bilgileri tam ve eksiksiz olarak ve doğru şekilde sunmadığı tespit edilecek olan adayların ilgili kadroya atamaları yapılmayacaktır. Bu durumda olan başvuru sahipleri herhangi bir hak iddiasında da bulunamayacaklardır.
 
Ankara’da yapılacak sözlü sınavda branşlar itibariyle belirlenecek sınav merkezleri ve yeri ise en geç 04.01.2013 günü ilanen duyurulacaktır.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.