Ek Ders Ücretleri iki katına çıkıyor 3600 Ek Gösterge Yasalaşıyor

Ek Ders Ücretleri iki katına çıkıyor 3600 Ek Gösterge Yasalaşıyor

Ek Ders Ücretleri iki katına çıkıyor 3600 Ek Gösterge Yasalaşıyor

Öğretmenlere ek ders ücretlerini 2 katına çıkaran ve gelir vergisi istisnası sağlayan kanun teklifi bu hafta Meclis'e geliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı 3600 ek gösterge düzenlesi için Milli Eğitim Bakanı Selçuk yaptığı açıklamada "(3600 ek gösterge) Bununla ilgili olarak 24 Kasım Öğretmenler gününde bir haberimiz olacak" demişti.

Öğretmenleri heyecanlandıran bu gelişmenin ardından bir yeni gelişmede Meclis Genel Kurulu'nda yaşandı.

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak Meclis Genel Kurulunda öğretmenlerin sorununa değindi ve MHP'nin hazırlamış olduğu 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda ve 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun tekliflerimizi bu hafta Meclis Başkanlığına sunacağını söyledi.

KANUN TEKLİFİ NE GETİRİYOR

Milletvekili Mehmet Taytak bu kanun teklifi ile öğretmenlerin ek ders ücretlerinin 2 katına çıkartılması ve MEB'e bağlı okullardaki öğretmenelere ödenen ek ders ücretlerinin gelir vergisinden istisna olmasını içeriyor.

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER

Atanamayan öğretmen sayısının şu anda 400 bine yakın olduğunu ifade eden Taytayk konuşmasına şöyle devam etti "Değerli milletvekilleri, Millî Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk'un yaptığı açıklamaya göre, ülke genelinde toplam öğretmen açığı 117.403'tür. Şu anda ülkemizde 400 bine yakın atanamayan öğretmen bulunmaktadır. Yine, 300 bine yakın evladımız da üniversitelerde öğretmenlik hayaliyle eğitim görmektedir.

Günümüzde, öğretmenlerimizin birçok problemi vardır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak, öğretmenlerimizin 3600 ek göstergeden yararlanmaları, ek dersle eğitim ve öğretim tazminatlarının yükseltilerek eğitime hazırlık ödeneğinin artırılması, özürlü grubu tayinleriyle ilgili sorunlarının çözülmesi, kadrosu olmayan çalıştırılan öğretmenlerin, sözleşmeli ve geçici öğretmenlerin daimî kadrolara alınması ile emekli öğretmenlerin mağduriyetlerinin giderilmesi ve atanamayan öğretmenlerin tamamının kademeli olarak atanması için kadro ihdas edilmesi gibi birçok sorunun takipçisi olacağız

EK DERS ÜCRETLERİ 2 KATINA ÇIKIYOR

Hazırlamış olduğumuz 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda ve 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun tekliflerimizi bu hafta Meclis Başkanlığına sunacağım. Bu tekliflerle öğretmenlerin ek ders ücretlerinin 2 katına çıkarılarak günün şartlarına uygun hâle getirilmesi ve Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullardaki öğretmenlere ödenen ek ders ücretlerinin gelir vergisinden istisna olması hedeflenmiştir. Bu problemlerin giderilmesi için verdiğimiz bu kanun tekliflerinin ve daha önce verdiğimiz önerilerimizin dikkate alınıp bu kutsal mesleği icra eden baş tacı öğretmenlerimizin sorunlarını hep birlikte halledeceğimize inanıyorum."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum