Ekmek Fiyatları 4 TL Olmazsa, Fırınlar Kapatılacak

Ekmek Fiyatları 4 TL Olmazsa, Fırınlar Kapatılacak

Fırıncılar Kazan Kaldırdı! Ekmek Fiyatları 4 TL Olmazsa, Fırınlar Kapatılacak

Unun çuval fiyatına sadece bir hatfada 160 TL zam geldiğini belirten fırıncılar artık sadece batmamak için yeni zam talep ettiklerini söyleyerek ekmeğin 4 TL olmasını talep ettiler.

Geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlar son dönemde gelen zamlar nedeni ile iyice bunalırken asgari ücrete daha zam yapılmadan gelen zamlarla bu zammın da hiçbir anlamı kalmayacağını göstererek tepki gösterdi.

Fırıncılar ise yüksek maliyetleri artık karşılayamayacak hale geldiklerini belirterek ekmek fiyatlarına zam gelmezse 10 gün içerisinde zorunlu olarak kepenk kapatacaklarını söyledi

Ekmek fiyatları son dönemde sürekli olarak gündemdeki yerini korurken Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar son dakika açıklamasında bulundu.

Kolivar yapmış olduğu açıklamasında 50 KG. olarak satılan un çuvalının satış fiyatının son 1 hafta içerisinde 200 liradan 360 liraya çıktığını belirterek fırınların artık un alamaz hale geldiğini söyledi

Haftada bir hammaddemize, elektriğe, kiralara, poşete, kağıda, tuza, mayaya zam yapılırken bizim fiyatlar yerinde saydı. Sesimizi hiç çıkartmadık ki ülke zor durumda diye. Yine birlik olalım, birlikte gelelim bu işin üstesinden dedik. Ama sadece biz dedik fırıncılar olarak, başka kimsenin umurunda olmadı" diyerek belediyelerin ruhsatlı fırına indirimli elektrik ve su vermesini, doğalgaz aboneliklerinin sanayi yerine konut olarak bağlatılmasını istedi. 

EKMEK 4 TL Mİ OLACAK?

Kolivar artık bu süreçte kar elde etmekten geçtiklerini sadec fırınlarını ayakta tutmaya çalıştıklarını belirterek 3-4 aylık vadeli un satışlarının durduğunu, fırıncıların zor durumda olduğunu belirterek ekmeğin en az 3-4 TL olması gerektiğini belirtti.

Bugünden itibaren geçerli olmak üzere İstanbul'da bazı fırınların ekmeğin satış fiyatını 4 TL olarak uygulayacağı belirtilirken vatandaş ise ekmeğin 4 TL olmasına tepki gösterdi. İstanbul Halk Ekmek satış fiyatları da geride bıraktığımız günlerde zamlanmış İstanbul Halk Ekmek 250 gram normal ve kepekli ekmeği 1,25 TL'den satmaya devam ederken diğer ekmek çeşitleri ve unlu mamul ürünlerine ise yüzde 12 ila 47 arasında değişen rakamlarda zam gelmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.