Ekmek fiyatlarına bugün (17 Ocak 2022) büyük bir zam geldi!

Ekmek fiyatlarına bugün (17 Ocak 2022) büyük bir zam geldi!

Ekmek fiyatlarına bugün (17 Ocak 2022) büyük bir zam geldi!

10 gündür ekmek fiyatlarına zam geleceği iddia ediliyordu ki bugün bu iddialar gerçek oldu ve ekmek fiyatlarına 16 Ocak 2022 tarihinden geçerli olmak üzere büyük bir zam yapıldı. Daha önceden ekmek fiyatlarının gramajları düşürülerek gizli bir zam yapılmış ve hemen arkasından 230 gramdan 210 grama düşülen ekmek fiyatlarına 50 kuruş zam yapılmıştı. Yani aslında ekmeğe 1 TL zam yapılmıştı.

Bugün ise 2,5 TL’ye satılan 210 gram ekmeğe yine zam yapıldı. Yapılan zamlar önceden Fırıncılar Odaları tarafından açıklanmadan fırıncılar bu zammı yürürlüğe soktu. Ekmeğe 50 kuruş zam daha yapıldı ve 2.50 TL olan ekmek 3 TL’den satılmaya başlandı.
 
Ekmeğe gelen bu zam ile birlikte simit fiyatlarına da zam yapıldı. 3 TL’den satılan 100 gram simitler 4 TL’den satılmaya başlandı. Böylelikle ekmek ve simit fiyatlarına son 2 ayda 3 defa büyük bir zam yapılmış oldu ki bu zamların önümüzde ki aylarda devam edeceği belirtildi. Yapılan zamlara ilişkin İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı, geçtiğimiz hafta gelen elektrik, doğalgaz, akaryakıt, un, yağ, maya ve diğer girdi fiyatlarına gelen zamlar hakkında rakamlar vererek 3,5-4 TL’nin fırıncıları kurtarmadığını, önümüzdeki günlerde bu maliyetlere yine zam beklediklerini belirterek ekmeğin en az 5 TL olması gerektiğini açıklamıştı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.