ELEKTRİK FATURALARINA BİR İNDİRİM DAHA

ELEKTRİK FATURALARINA BİR İNDİRİM DAHA

ELEKTRİK FATURALARINA BİR İNDİRİM DAHA GÜNDEME GELDİ!

Bakanlık, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) yetkililerinin de katıldığı toplantıda alternatif çalışmaları gündeme taşıdı.

Sabah’ın haberine göre, faturalardaki son artışlarla birlikte küçük ticarethanelerde elektrik birim maliyeti vergiler dahil 2.74 TL oldu. Sanayide bu rakam 2.28 TL, meskenlerde ise ilk kademe 1.37, ikinci kademe 2.06 TL. Esnafın elektrik maliyetini düşürmek için kademeli tarife uygulamasına geçilmesi planlanıyor.
 
EPDK, yüzde 10, 20 ve 30 indirim olması durumunda birim maliyetin nasıl olacağına dair üç alternatif çalıştı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de yeni düzenlemeyle esnafın elektrik faturalarında yüzde 25’lik bir indirimin söz konusu olabileceğini belirtti. Esnaf tarifesinde yüzde 25 indirim olursa düşük tarifede elektrik birim maliyeti 2.06 TL’ye düşecek. Böylece esnafın elektrik birim maliyeti konutların ikinci kademesine çekilecek.

Kritik Tarih: 1 Mart
Elektrikte faturalara yansıyacak ve vatandaşları pandemi koşullarının getirdiği enerji piyasası artışlarından koruyacak yeni indirimli tarife 1 Mart’ta yürürlüğe girecek

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.