Elma Vücudumuzu da böyle yapıyor

Elma Vücudumuzu da böyle yapıyor

Şoke etti! Elma Vücudumuzu da böyle yapıyor

Her gün 8 saatten daha fazla oturmanın sizi 8 yaş daha büyük gösterebileceğini biliyor muydunuz? Yalnızlık ve arkadaşsızlık da hızlı yaşlanmaya ve diğer sağlık sorunlarına neden olabilir. Aslında aklımıza gelmeyen daha birçok şey hızlı bizi erkenden yaşlandırıyor.

Bunları derledik ve daha uzun süre genç görünmenizi sağlayacak bir tüyoyu da paylaştık. Haydi okumaya buyurun...

1-Çok ağır küpeler takmak 
Ağır küpeler, kulakların hassas bölgelerine zarar verir. Cildiniz normalden daha fazla gerilir ve kremlerin bile gideremeyeceği şekilde elastikiyetini kaybeder. Bu durum, ilk bakışta önemsiz bir yaşlanma faktörü gibi görünebilir ancak kulaklarımız vücudumuzun çok görünür bir parçasıdır. Kulak memeniz sarkık ve yaşlı göründüğünde bu sizin de yaşınızdan büyük görünmenize yol açar.

2-Hormon seviyelerini kontrol ettirmemek 
Yaşla birlikte hormon seviyelerimiz değişir ve bir dengesizlik varsa tüm vücudumuzu etkiler. Bu sadece ruh hali değişimlerine neden olmakla kalmaz, aynı zamanda cildiniz ve saçlarınız da değişip normalden çok daha kötü görünebilir. Kendinize bir iyilik yapın ve yılda bir kez kan testi yaptırarak hormonlarınızı kontrol ettirin.


3-Günde 8 saatten fazla oturmak 
Gününün büyük bir bölümünde oturup egzersiz yapmayan insanlar biyolojik olarak olduklarından 8 yaş daha yaşlı görünür. 1500 kadın üzerinde araştırma yapan uzmanlar, bu durumun DNA'mıza bile işlediğini ortaya çıkardı. Buna göre uzun süreli oturma, kromozomların uzunluğunu kısaltabilir. Kısalmış kromozomlar da bazı hastalıklara yol açabilir. Bu nedenle araştırmacılar günde en az 30 dakika egzersiz yapılmasını ve her 30 dakikada bir oturmaya ara verilmesini öneriyor.

4-Aşırı kırmızı et tüketmek 
Bu sadece kırmızı eti tamamen yemeyi reddetmekle değil, daha çok tükettiğiniz miktarla ilgili. Bir araştırma, çok fazla kırmızı et ve çok az meyve-sebze yemenin daha yaşlı görünmeye yol açtığını gösterdi. Çünkü bu tür bir beslenme kandaki serum fosfat seviyelerini artırıyor. Ayrıca kronik böbrek hastalığına da neden olabiliyor.


5-Dostlara sahip olmamak 
Arkadaşlıklarınızı ve sosyal hayatınızı ihmal etmek, sağlık sorunlarına ve daha hızlı yaşlanmaya yol açabiliyor. Yalnızlık, ölüm riskini de artıran bir faktördür. Hatta kendiniyalnız hissetmenin etkileri sigara içmekle neredeyse eş değerdir. Böyle bir etki hiç arkadaşı olmayan, dışarı çıkmayan veya ortalama bir kişiden çok daha az arkadaşa sahip insanlarda daha fazla görülebilir.

6-Sık diyet değiştirmek 
Sağlıklı ve formda kalmak için belirli bir yeme rutine bağlı kalmalıyız. Diyetlerimizi çok sık değiştirdiğimizde, vücudumuz anında uyum sağlayamadığı için onu strese sokarak kendimize zarar verebiliriz. Ne yazık ki stres bizi daha hızlı yaşlandırabilir. Ayrıca yeme düzenindeki kısa süreli değişiklikler kas ve kemik kaybına yol açabilir. Sonuç olarak bu da erken yaşlanmaya sebep olur.


7-Şişeden su içmek 
Şişeden su içmek gibi günlük alışkanlıkların dudaklarınızda çok derin kırışıklıklar oluşturabileceğini söylesek... Tabii ki bunun biyolojik yaşlanma ile ilgisi yok ancak ekstra kırışıklıklar sizi daha yaşlı gösterebilir.

8-Sık sık uçuş yapmak 
Uçak kabinlerindeki nem oranı genellikle yüzde 20'den azdır. Bu yüzden uçuş sonrası sonra cildimizin kuruması şaşırtıcı değil! Bundan korunmak için yanınızda ufak boy bir nemlendirici bulundurun ve daha fazla su için. Bu, özellikle uzun uçuşlarda büyük önem taşıyor. Ayrıca uçaklar akneye neden olabilecek bakterilerle de doludur. Çantanıza koyacağınız bazı antibakteriyel mendillerle uçuş sonrası yüzünüzü silmeyi unutmayın!


9-Spordan sonra duş almamak 
Bu sadece hijyen ile ilgili bir durum değil. Terleme cildi tahriş ederek yaşlanmaya neden olabilir. Spor yaptıktan sonra evde duş almak istiyorsanız en azından salondan çıkmadan önce yüzünüzü yıkmayı ihmal etmeyin.

10-Çok fazla şeker ve süt ürünü tüketmek 
Bir parça meyve bir süre açıkta kaldıktan sonra biraz farklı görünmeye başlar. Esmerleşir çünkü şekeri proteinleri ile reaksiyona girer ve aynı reaksiyon, şeker kolajen ile reaksiyona girmeye başladığında da vücudumuzda olur. Cildimiz donuklaşır ve solgunlaşır. Süt ürünlerinin iltihaplanmayı artırabileceği için sizi daha yaşlı gösterebileceğini söyleyen bazı araştırmacılar da var. Bu, erken yaşlanmanın ana nedeni olabilecek oksidatif strese yol açar .


11-Çok fazla besin takviyesi almak 
Vitamin eksikliğinin sağlıksız bir cilt, saç ve tırnaklara sebep olacağını bilmeyen yoktur! Ancak bu takviyeleri sürekli olarak aşırı dozda aldığınızda, sağlığınız ve gençliğiniz için de bir tehdit oluşturabilir hatta toksik etki bile yaratabilirsiniz. Vücudunuz “zehirlendiğinde” tüm sistemleri acı çeker, böylece daha kötü görünür ve yaşlanırsınız.
12Daha genç görünmenin sırrını paylaşıyoruz
Daha genç görünmenin sırrını paylaşıyoruz! 
Araştırmacılar, herhangi bir kronik hastalığa yakalanmadan, hafıza problemleri ve "normal" karşılanan fiziksel sıkıntılar yaşamadan yaşlanmanın sağlıklı bir yaşlanma olduğunu söylüyorlar. Eğer orta yaşlarınızda düzenli olarak fındık tüketirseniz ve spor yaparsanız bu ilerleyen zamanlarda size çok büyük bir katkı sunuyor. Yani fındık yiyen ve spor yapan insanlar daha genç görünüyor .

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.