Emekli ikramiyesi 4 BİN 235 TL olması için kanun teklifi geldi

Emekli ikramiyesi 4 BİN 235 TL olması için kanun teklifi geldi

4 BİN 235 TL olması için kanun teklifi geldi

Emekli bayram ikramiyeleriyle ilgili bir gelişme yaşandı.

Emekliye Ramazan ve Kurban Bayramı’nda verilen ikramiyelerin 1100 liradan 4 bin 253 TL’ye yükseltilmesi talep edildi. CHP tarafından TBMM’ye sunulan kanun teklifine göre, emekliye verilen ikramiye 1100 liradan 4 bin 253 liraya yükselecek.

Emekli bayram ikramiyelerinin 4 bin 253 TL’ye yükseltilmesi istendi. Teklifte, “Ekonomik krizden en çok etkilenen kesim olan ve maaş zammı sonrası da beklentileri karşılanmayan emeklilerin, bayram ikramiyelerinin artırılması kesin bir zorunluluk haline gelmiştir. Emekli ikramiyeleri, asgari ücret seviyesine çıkarılmalıdır” dendi.

 
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarafından hazırlanan kanun teklifinde, “Yaşanan zamlar karşısında aldıkları zam oranlarının yetersiz kaldığı ve sürecin artık açlık ve muhtaçlık sürecine doğru ilerlediği dile getirilmesine rağmen iktidar tarafından bu sorunlara kulak tıkanmıştır” ifadelerine yer verildi.

Teklifin gerekçesinde şu ifadeler kullanıldı:

Geçim sıkıntısı çeken emeklilerin yaşanan enflasyon artışı neticesinde aldıkları maaş zammı buharlaştı.

Maaşlarına ek zam beklentileri olmasına karşın zam yapılmadı.

Aldığı emekli maaşı doğrultusunda, alabildiği ürünler her geçen gün azalan ve ekonomik krizden en çok etkilenen emekli vatandaşlara, bayramlarda verilen bayram ikramiye tutarının 4 bin 253 TL’ye çıkarılması, maaş zamlarında beklentileri karşılanmayan ve ek zam alamayan emekliler için önem arz etmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.