Emekli ikramiyesine zam

Emekli ikramiyesine zam

Emekli ikramiyesine zam

Milyonlarca emekli tarafından merakla beklenen bayram ikramiyesi için zamlar yeniden gündeme geldi. Daha önceki senelerde Meclis’ten geçen kararla birlikte emekli vatandaşlara verilen 1100 lira tutarındaki bayram ikramiyesinin 100 lira zamla birlikte 2022 yılında 1200 lira olacağı iddia edildi.

Emekli vatandaşlara her yıl Ramazan ve Kurban Bayramlarında verilen emekli bayram ikramiyeleri konusunda araştırmalar yeniden başladı. Meclis’ten geçen kararla birlikte yasallaşan ve daha sonrasında Resmi Gazete’de yayımlanan emekli bayram ikramiyesi son olarak 1100 lira olarak belirlenmişti.

Emekliler şimdide 2022 yılında Ramazan ve Kurban Bayramı’nda dağıtılacak olan bayram ikramiyelerinin zamlanıp zamlanmayacağını merak etmeye başladılar. 2018 yılında yürürlüğe giren 7143 sayılı kanunun 23. maddesi doğrultusunda emekli bayram ikramiyesi her vatandaş için 1100 lira olarak açıklanmıştı.

Emekli vatandaşlar her yıl iki maaş zammının yanı sıra iki bayram ikramiyelerini almaya devam ederken 2022 senesi için ilk açıklama Ak Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan’dan geldi. Özkan, “İnşallah emeklilerimiz ile alakalı yapılacak zam da asgari ücret oranındaki artışı da doğrulayarak vatandaşı enflasyon karşısında mağdur etmeyecek” ifadelerini kullandı.

Geçen sene alınan kararla birlikte Ramazan ve Kurban Bayramı’nda emeklilerin 1100 lira bayram ikramiyesi alması beklenirken bu rakamın önümüzdeki haftalarda yeniden Meclis gündemine getirilerek 1200 liraya çıkarılacağı iddia ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum