Emekli Olmak için gösteren milyonlara düzenleme

Emekli Olmak için gösteren milyonlara düzenleme

Emekli Olmak için gösteren milyonlara düzenleme. Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren SGK sisteminde değişiklik yapılması ile birlikte birçok vatandaşın talepleri hayata geçiyor. İlk kez resmi belgeye girmesi beraberinde emekli aylığının düşmesinin önlenmesi, işsizlik ödeneği alınan süreler için borçlanma hakkı tanınması, kadınların doğum borçlanması konular ele alınmış durumda.

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren SGK sisteminde değişiklik yapılması ile birlikte birçok vatandaşın talepleri hayata geçiyor. İlk kez resmi belgeye girmesi beraberinde emekli aylığının düşmesinin önlenmesi, işsizlik ödeneği alınan süreler için borçlanma hakkı tanınması, kadınların doğum borçlanması yapması ve düşük ücretle çalışanlar için çalıştıkça emekli aylığının düşmesi gibi konular ele alınmış durumda. İşte milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren habere ilişkin detaylar..Kamuoyunda büyük taleplerin söz konusu olduğu rapor Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Bakanlığı tarafından yayınlandı. 2019-2023 yıllarını kapsayan 11. Kalkınma planı ile birçok vatandaşın talepleri hayata geçti. Rapor içerisinde doğum borçlanması hakkı getirilmesi, emekli aylığı ve işsizlik ödeneği gibi konular ele alınmış durumda. İşte hayata geçirilen düzenlemeler..Kadınlarda Doğum Borçlanması4A, 4B ve 4C sigorta kollarına mensup olanlar kadınlarda doğum borçlanması hakkından yararlanabiliyorlar. Her çocukta 2 yıl olan doğum borçlanmaları 3 çocuk için 6 yıla kadar olabiliyor. Yapılan düzenlemeler ardından kadınlar sigortalılık süreci öncesindeki yaptıkları doğumlar için de doğum borçlanması hakkından yararlanabilmektedirler.

Çalıştıkça Emekli Aylığının Düşmesine ÇözümÇalıştıkça emekli aylığının düşmesine çözüm getirilmesi de öngörülüyor. Bu kapsamda düşük ücretli sigortalıların prim günlerini doldurmaları ardından kayıt dışı çalışmalarına engel olmak
Reklamlar
adına gereken düzenlemelerin yapılması bekleniyor. Özellikle de sistemden ortalama çıkış yaşı olan 52 yaşı ardından vatandaşların çalışmalarına teşvik olmak adına emeklilik parametreleri düzenlenecek.Yayımlanan rapor içerisinde emekli aylıklarının çalıştıkça düşmesine büyük ölçüde yer verilmiş durumda. Bu kapsamda emeklilik parametrelerinin bütün dönemleri kapsayacak şekilde olmasının daha hakkaniyetli ve istihdam içerisinde kalmaya teşvik edeceği yönünde düzenlemeler yapıldı. Ayrıca rapor içerisinde konuya ilişkin gelecek dönemlerde intibak yasalarının çıkarılması ihtimaline de vurgulandı. Özellikle de sosyal güvenlik destek primlerinin kayıt dışı olmasını önlemek adına ve ödenen prim karşılığında ilave hakların olduğu da belirtildi.Kolay Sigorta İmkânıEnek istihdamı sağlamak adına çalışanların kayıt altında tutulmaları da daha kolay bir hale getiriliyor. Bu kapsamda kısmi süreli çalışanları istihdam eden işverenler için sürekli olarak işçi istihdam eden işverenlere göre daha kolay sigorta imkânı tanınacak.İşsizlik Ödeneklerinde Borçlanma İmkânıİşsiz olan vatandaşlar boş geçen sürelerini çalışma hayatına girdiklerinde geriye dönük borçlanma olarak kapatabilecekler. Yine isterlerse işsiz kaldıkları dönemlerde de sigortalarını yatırarak prim borçlarını tamamlayabilmektedirler. Rapor içerisinde işsiz kalınan dönemler için tıpkı askerlik döneminde olduğu gibi primlerde borçlanma imkânı olacak.Düşük Gelirli Çalışanlara Tam Maaş HakkıMikro sosyal sigorta programları ile düşük gelirli çalışanlara tam maaş hakkı tanınacak. Vergiden muaf olan düşük gelirli çalışanlar için düşük prim ödeneği içeren programlardan yararlanabilecek. Eksik prim ödemeleriyle tam maaş alma hakkından faydalanacaklar.

Prim Yapılandırmaları

Prim yapılandırmaları olası bir ekonomik kriz

ya da doğal afet gibi durumlar meydana gelmediği sürece uygulanmayacak. Bu kapsamda yapılacak olan yapılandırma uygulamalarının ancak uzun dönem maliyeti olacak şekilde kamuoyuna açılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum