Emeklilere 1 Nisan tarihinden itibaren 100 TL’lik ek ödeme!

Emeklilere 1 Nisan tarihinden itibaren 100 TL’lik ek ödeme!

Emeklilere 1 Nisan tarihinden itibaren 100 TL’lik ek ödeme!

Türkiye’de milyonlarca kişi emeklilik hayali kurarken, binlerce emekli ise gelirlerini arttırmanın yollarını arıyor. Emeklilere güzel haber geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından onaylanan düzenleme ile beraber uzman erbaşlar, yaş haddini doldurdukları yılın ağustos ayı içinde emekliye sevk edilecekler. Emekliler 1 Nisan 2021 tarihinden itibaren ek ödeme hakkını da elde etmiş olacaklar.

Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Söz konusu kanuna göre, uzman erbaşların yaş haddinin tespitinde, doğum tarihlerinde ay ve gün yazılı olmayanların emeklilik işlemlerinde doğum tarihi olarak “1 Temmuz” tarihi esas alınacak.
 
Ayrıca uzman erbaşlar 55 yaşını doldurana kadar çalışmalarını sürdürebilecekler. Yaşlarını dolduran emekliler resen emekliye sevk edilecekler. Emekliye sevk edilenler hakkında emekli veya yaşlılık aylığı bağlanması hususunda memuriyete başlama tarihlerinin 2008/Ekim ayı öncesi ve sonrasına göre Emekli Sandığı Kanununa veya SGK (5510 sayılı) Kanunu hükümlerine göre işlem yapılacak.

Emeklilere 100 TL ek ödeme
05.03.2021 tarihinden önce, ilgili kanunda yapılan değişiklik gereğince devlet memuru olarak istihdam edilip, söz konusu devlet memuru kadroları esas alınarak emekli veya malullük aylığı bağlananlar ile gerek bu kapsamda emekli veya malullük aylığı almakta iken gerekse devlet memuru olarak görev yapmakta iken vefat edenlerden dolayı dul ve yetim aylığı bağlananlar, 01.04.2021 tarihinden itibaren Emekli Sandığı Kanunda belirtilen usul ve esaslara göre söz konusu (100,00 TL tutarındaki) ek ödemeden yararlandırılacak

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum