Emeklilere 5 Bin TL Bayram İkramiyesi Müjdesi

Emeklilere 5 Bin TL Bayram İkramiyesi Müjdesi

Emeklilere 5 Bin TL Bayram İkramiyesi Müjdesi

HDP, en düşük emekli maaşının ve emekli ikramiyelerinin 5 bin TL olması ve yaşlılık aylığı alan yurttaşların bayram ikramiyesinden faydalanmasını öngören kanun teklifini Meclis’e sundu.

 

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı, Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, emekli maaşları ve emekli bayram ikramiyelerinde artış yapılmasına ilişkin HDP tarafından hazırlanan kanun teklifi hakkında TBMM’de basın açıklaması yaptı.

‘2 BİN 500 TL SEFALET MAAŞIDIR’
Türkiye’de en düşük emekli maaşının 2 bin 500 TL olduğunu ifade eden Paylan, “En düşük emekli maaşı olan 2 bin 500 liraya bırakın insanların geçinmesini, hayatta kalması mümkün değil. Emekli bütün yurttaşlarımız heyecanla bayram ikramiyelerini bekliyorlar. 2018 yılında bayram ikramiyeleri bin TL olarak açıklanmıştı. O günlerde bin TL’nin az da olsa bir anlamı vardı. Ama artan hayat pahalılığı karşısında bin liranın alım gücü artık yok oldu. İktidar geçtiğimiz yıl emekli ikramiyesini bin 100 TL yaptı ancak emeklileri büyük bir hayal kırıklığına uğrattı. 2 bin 500 TL sefalet maaşıdır. Bu yıl emeklilerin bayram ikramiyesi konusunda büyük bir beklenti var. Bu beklentinin karşılanması için Meclis’e bir yasa teklifi sunduk” dedi.

‘EMEKLİ İKRAMİYELERİNİN 5 BİN TL OLMASINI ÖNERİYORUZ’

Paylan’ın açıkladığı kanun teklifi ile en düşük emekli maaşının ve emekli ikramiyelerinin 5 bin TL olması ve yaşlılık aylığı alan yurttaşların da bayram ikramiyesinden faydalanması öngörülüyor.

Hazırladıkları kanun teklifindeki 5 bin TL’nin çok yüksek olmadığına dikkat çeken Paylan, “Önerdiğimiz 5 bin TL, şu anda açlık sınırı olarak belirlenen rakamın tam hizasında olan bir rakamdır. Biz emeklilerimizin yarasına merhem olması için emekli ikramiyelerinin açlık sınırı seviyesine çekilmesini öneriyoruz. Bazı siyasi partiler asgari ücret seviyesinde bir emekli ikramiyesi verilmesini önerdiler ama asgari ücret açlık sınırının altında. Biz 5 bin TL önerdiğimiz kanun teklifini Meclis’e sunduk. Yoksulluk sınırının 16 bin TL olduğu bir yerde emekli ikramiyelerinin bin lira, 2 bin lira olması kabul edilemez. Emekli maaşının da 5 bin TL’ye yükseltilmesini talep ediyoruz” diye  konuştu.

‘YAŞLILIK AYLIĞI ALAN YURTTAŞLARA DA EMEKLİ İKRAMİYESİ VERİLSİN’
Türkiye’de yaşlılık aylığı alan bir milyona yakın 65 yaş ve üzeri vatandaş olduğunu kaydeden Paylan, yaşlılık aylığı alan yurttaşların da bayram ikramiyesinden faydalanmasını talep etti.

Paylan, “Buradan bütün Meclis’e bir çağrımız var. 65 yaş ve üzeri bir milyon kişi emekli ikramiyesi alamıyor. Çok cüzi maaşlara hayatta kalmaya çalışan yurttaşları unutmuş durumdayız. Onlara bayram yok mu? Onlara da bayramda 5 bin TL bayram ikramiyesi verilmesini öneriyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum