Emeklilere 581 lira kira yardımı

Emeklilere 581 lira kira yardımı

Emeklilere 581 lira kira yardımı, memurlara bin 500 TL ikramiye!

Emeklilere 581 lira kira yardımı, memurlara bin 500 TL ikramiye!
İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş tarafından hazırlanan ve meclise sunulan kanun teklifi ile emeklileri ve memurları ilgilendiren isteklerde bulunuldu. Teklifin kabul olması halinde, emeklilere 581 lira kira yardımı, memurlara bin 500 TL ikramiye verilecek.

 
Bu sene corona virüsü salgını nedeniyle vatandaşlara çeşitli destekler sağlandı. Bu kapsamda en düşük emekli maaşı bin 500 TL’ye yükseltildi. Ramazan Bayramı’nda bayram ikramiyeleri de salgın nedeniyle erken alan emekliler gözlerini Kurban Bayramı ikramiyelerine diktiler. İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş tarafından emekli ikramiye ödemelerini de kapsayan 2 kanun teklifi TBMM’ye sunuldu.


Emeklilere 581 TL kira yardımı verilsin
İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş tarafından TBMM’ye sunulan kanun teklifi ile evi olmayan ve kirada oturan emeklilere, her ay 581 lira net kira yardımı yapılması istendi.Yapılacak yardım miktarının asgari ücretin dörtte biri oranında belirlenmesi ve asgari ücret arttıkça yardımında güncellenmesi bekleniyor.


 

Memurlara bin 500 TL ikramiye verilsin
Yokuş tarafından sunulan kanun teklifi ile Ramazan ve Kurban Bayramı’nda emeklilere verilen ikramiyelerin çalışan memurlara da verilmesi istendi. Ayrıca bin TL olan ikramiye ödemelerinin bin 500 TL’ye yükseltilmesi talep edildi

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.