Emeklilere Ödenen 1000 TL Kurban Bayramı Parası Taşerona da Ödenecek mi?

Emeklilere Ödenen 1000 TL Kurban Bayramı Parası Taşerona da Ödenecek mi?

Emeklilere Ödenen 1000 TL Kurban Bayramı Parası Taşerona da Ödenecek mi?

Taşeron işçilere bayram ikramiyesi ödemesi olarak bilindiği üzere biri Ramazan Bayramı öncesi biri de Kurban Bayramı öncesinde olmak üzere yılda iki kere para ödemesi yapılmaktadır..

Kadroya geçen işçiler ne kadar bayram yardımı alacak? İşçilerin kurban bayramı yardımı ne zaman ödenecek? Belediye şirket işçileri bayram yardımı alacak mı? Taşeron işçilerin eline kaç tl geçecek?

Emeklilerin alacağı 1000 TL Kurban Bayramı parası 4/D işçilerin de sürekli gündeminde...Sürekli işçi kadrosundaki işçiler emekliler gibi 1000 TL kurban yardımı parası alıp alamayacaklarını soruyor.

Peki işçiler kurban yardımı parası alabilecekler mi? 696 sayılı KHK kapsamında kadroya geçen işçilerin ne kadar bayram yardımı alacağı, Yüksek Hakem Kurulu tarafından karara bağlanan ve Çalışma Bakanlığı tarafından 12 Nisan'da ilan edilen hükümler arasında yer aldı. 4/D işçi kadrosundakileri ilgilendiren madde şöyle:

İşçilere her yıl Ramazan ve Kurban bayramlarından bir hafta önce 75'er TL bayram harçlığı verilir.

Buna göre hem merkezi kamu kurum ve kuruluşlarındaki 696'lı KHK'lı işçiler hem de belediye şirket işçileri Kurban Bayramı öncesinde brüt 75 TL bayram yardımı alacaklar. Bu paradan % 15 SSK, işçi payı ve işsizlik fonu primi, gelir vergisi, ve damga vergisi kesilecek. Böylece işçinin eline net 50 TL civarında bayram yardımı geçecek. Bu yardım bayramdan 1 hafta önce ödenecek.

Kurban fiyatları göz önüne alındığında sürekli işçi kadrosundaki taşeron işçilere ödenecek 50 TL bayram yardımı sembolik olmaktan öte geçemeyecek. Bu nedenle işçilerin gözü ilave tediye ödemelerinde... 

Taşeron işçilere Ramazan Bayramı ikramiyesi olarak 75 TL olarak  ödeme yapılan cep harçlığı olarak da adlandırılan bu rakam ile beraber işçilere yapılan ödeme en az 900 TL'yi buldu. Her iki rakam Mayıs ayı sonuna kadar hesaplara yatırıldı.

KURBAN BAYRAMI 'NDAN ÖNCE ÖDENMESİ BEKLENİYOR

Kurban Bayramı bu yıl 11-12-13-14 Ağustos günlerinde idrak edilecek. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine bu yıl da 2019 yılının ikinci yarısında ilk ilave tediye ödemesinin Ağustos ayının ilk haftasında yapılması bekleniyor. Bayram öncesi işçilere tediye ödemeleri yapılacak olması işçilerin bayramda bir nebze olsun rahatlamasına vesile olacak.

KADROYA ALINAN İŞÇİLERİN 4+4 ZAMLARI HAKKINDA TALEP

Kadroya alınan taşeron işçilerden altişverenlerde çalışan kamu işçilerinin 2020 yılına kadar geçerli olacak 4+4 zamları ile ilgili toplu sözleşme talebi şu şekilde;

"Bu sözleşme ile 696 sayılı KHK kapsamında daimi işçi kadrolarına geçirilen işçiler hakkında kanuni düzenleme yapılarak, işyeri/işletmede geçerli toplu iş sözleşmesi kapsamında işbu çerçeve anlaşma protokolü ile belirlenen ücret, sosyal yardım ödemeleri ve idari maddeler aynen uygulanır

696 sayılı KHK ile kadroya geçen işçilerin 2019-2020 yılında almış oldukları yüzde 4+4 ücret zamlarının Kamu çerçeve protokol sözleşmesinde revize edilerek oluşan enflasyon farkları ile refah payından yararlanır.

Bu kapsamda kadroya geçirilen işçilerin, kadro karşılığı unvan ve görev tanımları yapılır, ayrıca yapılan bu tanımlama Bakanlığın elektronik personel sistemine uyarlanarak, toplu iş sözleşmesindeki maaş ve özlük haklarına kavuşturulurlar.

696 sayılı KHK ile kadroya geçen işçilerin uygulamadan kaynaklı bütün problemlerin giderilmesi için ilgili Bakanlıklarda komisyonların kurulması gerekmektedir."

 

Kadro kapsamına alınmayan işçiler ile ilgili şu taleplere yer verildi:

"Tüm taşeron işçilerin kamuda kadroya geçilmesi hedefi ile 696 sayılı KHK kapsamı dışında bırakılan alt işveren işçilerinin (KİT’ler, HBYS çalışanları, Çağrı Hizmetleri Çalışanları, Personel gideri yüzde 70 in altında kalan hizmet alımlarında çalışanlar, yemekhane hizmetleri ve araçlı hizmet alımlarında çalışanlar) daimi işçi kadrolarına geçirilmesi çalışmalarına devam edilecektir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.