Emeklilikte yaşa takılanlar eyt seçim öncesi emeklisiniz

Emeklilikte yaşa takılanlar eyt seçim öncesi emeklisiniz

Emeklilikte yaşa takılanlar seçim öncesi emeklisiniz

Emeklilikte yaşa takılanlar 8.09.1999 tarihi itibariyle 4447 sayılı kanun ile emeklilik hakkı ellerinden alınan tabiri caizse nehir geçerken at değiştirilerek emeklilikleri ertelenen sizden, bizden emekçi kesimdir. Emeklilikte yaşa takılanlar yolda giderken karşılaştığınız üç kişiden biridir. Emeklilikte yaşa takılanlar köşede ki bakkaldır, eve gelen su tesisatçısıdır, elektrikçidir, kapı komşunuzdur.

Emeklilikte yaşa takılanlar anneniz ,  babanız , amcanız, teyzeniz, dayınız halanız yani canınızdır. İşte bu sizden bizden olan bu ülkenin vatandaşları 8.09.1999 öncesi çalışmaya başladılar. Çalışmaya başladıklarında erkekler 5000 prim günü 25 yıl sigortalılık ile emekli olacaklarını biliyorlardı. Kadınlar için ise  20 yıl sigortalılık ve 5000 prim günü yine yeterli şart olarak kanunlarda yer alıyordu. 8.09.1999 günü siyasetçiler tam da Gölcük depreminin olduğu , orada ölen vatandaşlarımız ile kamuoyu ilgilenirken bir gece de bir kanun çıkardılar. Dediler ki artık Emeklilik için hangi tarihte işe başladığınızın önemi yok hepinizin emekliliğinde üçüncü bir şart olarak yaşı da ekliyoruz. Prim gününüz sigortalılık süreniz dolsa da bir de yaşı bekleyeceksiniz.

Bu arada iş bulursunuz bulamazsınız yaşlısınız bunların hiçbir önemi yok. Biz size emekli maaşlarınızı ölüme çeyrek kala bağlayacağız. Bu da tek şart değil bir de emekli maaşı hesabını da değiştirdik artık daha düşük maaş alacaksınız. Kanunlar ülkenin vatandaşları için yarar sağlayacaksa toplum düzenine katkı sağlayacaksa çıkar. Olumsuz şartlar vatandaşın hak kaybına uğrayacağı  yasalar  geriye doğru işlemez. Ama öyle olmadı. Büyük bir  kısım vatandaşımızın emeklilik hakları siyasiler tarafından 8.09.1999 günü gasp edildi. Hiç kimse kusura bakmasın siyasiler devleti yönetirken kendi çıkarlarını her daim ön planda tutuyorlar.Kimse Emeklilikte emekçinin hakları elinden alınıyor kısmında kendini çok ön plana atmıyor.

Emeklilikte yaşa takılanların yaş aralığı  47-55 yaş aralığında çoğu iş bulamıyor. Sağlık hizmetini dahi para ile satın alındığı şu dönemde emekli aylığı da olmadığı için düşük ücretlerle ,  hatta asgari ücretin altında işlerde çalışarak emeğini ucuza kiraya veriyor. Emeklilikte yaşa takılanlar işsiz, borçlu ,umudunu yitirmiş bizim ülkemizin vatandaşı , emekçisidir.

Çoğu siyasetçinin ülkemizin zenginliğinden dem vurduğu şu günlerde bu zenginlikten Emeklilikte yaşa takılanlarda istifade etmek istiyor. Çok şey istemiyorlar bunca yıl çalışmalarının karşılığı olan emekli aylıklarını istiyorlar.

Emeklilikte yaşa takılanlar işe girdiklerinde yürürlükte olan emeklilik şartları ile emekli olmak istiyorlar. Kanunların onların aleyhine olan geriye doğru yürümesi nedeniyle ellerinden alınan emekliliğin geri verilmesini istiyorlar. Bütün bu haklı talepleri için 2015 yılında EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR SOSYAL DAYANIŞMA VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ adı altında bir dernek kurarak hak arayışına başladılar. Başkanı Gönül Boran Özüpak bir kadın , bir dünya ,bir emekçi adı gibi gönül insanı bu işe yüreğini koydu .

Emeklilikte yaşa takılanlardan biri olarak ben de 1992 den beri aralıksız çalışıyorum. Henüz emekli olamadım. Emeklilikte yaşa takılanlara 2018 yılı ortalarına kadar  hak verilebileceğine de inanmıyordum. Emeklilik yaşını altmış beş yaşa kadar ülkenin şartlarına bakmadan çıkaran siyasilerin Emeklilikte Yaşa Takılanlara imkan vereceğini düşünmüyordum. Ama artık canı gönülden inanıyorum ve destekliyorum.

Bu yasa 2019 seçimleri öncesi çıkacak, çünkü her evde bir Emeklilikte Yaşa Takılan mağduru  var ve önümüzde seçim var. Siyasiler eğer Emeklilikte Yaşa Takılanlar haklı mücadelesi için birlik olursa bu oy potansiyeline arkasını dönemez. Durum bu kadar net.

Bu nedenle gelin İstanbul, Bursa da gösterdiğimiz birliği beraberliği İzmir ‘de de gösterelim. 13.01.2019 saat 13 ‘de Karşıyaka Deniz Baykal Kongre Merkezinde birlikte olalım. Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği yöneticilerinin de katılacağı bu toplantı da hepimiz birlik ve beraberliğimizi ortak paydamızı tüm Türkiye ‘ye duyuralım. Emeklilikte Yaşa Takılanlar dan kim gelmezse bilin ki bir kişi eksik olacağız. Hepinizi bekliyoruz.DİLEK ETE

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum