Emekliye Kötü Haber

Emekliye Kötü Haber

Milyonlarca Emekliye Kötü Haber

Türkiye'deki 13 milyonu aşkın emekli temmuzda açıklanacak zam oranına kilitlendi. Alım gücü yılbaşından bu yana yüzde 20 düşen emeklilerin enflasyona bağlı olarak temmuzda alacakları zam miktarı ise yüzde 5 - 5.5 civarında hesaplanıyor.Temmuz ayı SSK ve Bağ-Kur emekli maaşları kaç lira olacak? Türkiye’de milyonlarca emekli bu haberi bekliyor.

Türkiye’de 13 milyon 400 bin emekli ve hak sahibi (dul-yetim) bulunuyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, ocak ve temmuz aylarında olmak üzere iki defa zam alıyorlar. Peki, 2020 ikinci yarı emekli zam oranı ne kadar olacak? İşte milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren zamla  ilgili son gelişmeler.Türkiye İstatistik Kurumu, ocak-mayıs aylarını kapsayan 5 aylık enflasyon oranını 4.57 olarak açıkladı. Haziran ayının enflasyon oranın  açıklanmasıyla emeklilerin alacağı zam oranı da belli olacak. İlk 6 aylık enflasyon ortalamasının yüzde 4ün üzerinde olması bekleniyor. Yapılan tahminlere göre emeklilerin temmuz ayında enflasyon farkıyla birlikte yüzde 5 – 5.5 civarında zam alması bekleniyor. 

ALIM GÜCÜ YÜZDE 20 DÜŞTÜ DİSKe bağlı Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) Genel Başkanı Cengiz Yavuz, koronavirüsten en olumsuz etkilenen kesimlerin başında emeklilerin geldiğini vurgulayarak, 65 yaş ve üstünün bu dönemde günah keçisi ilan edildiğini vurguladı. Türkiyede yaklaşık 7 milyon emeklinin ikinci bir işte ve sigortasız çalıştığına dikkat çeken Yavuz, "Pandemi nedeniyle eve kapanmak zorunda kalan emekliler işlerinden de oldu. Ücret de alamadılar. Aylarca dışarıya çıkmaları yasaklanan 65 yaş ve üstü emeklilerimizin hem fiziksel hem ruhsal sağlıkları bozuldu. Kronik rahatsızlıkları hat safhaya çıktı dedi. Yılbaşında aldıkları yüzde 6 civarındaki zammın yüzde 30 civarında olan gerçek enflasyon karşısında eridiğini, emeklilerin alım gücünün yılbaşından bu yana yüzde 16-20 arasında düştüğünü vurgulayan Yavuz şu tespitlerde bulundu: 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.