EN ÇOK ÖĞRETMEN ATAMALARI YAPILACAK BRANŞLAR

EN ÇOK ÖĞRETMEN ATAMALARI YAPILACAK BRANŞLAR

EN ÇOK ÖĞRETMEN ATAMALARI YAPILACAK BRANŞLAR

Gelecek dönemdeki MEB'in planlamalarına göre en çok öğretmen atamaları yapılacak branşlar belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığının gelecek dönemdeki planlamaları bazı branşlarda ciddi anlamda öğretmen ihtiyacını da beraberinde getirecek. Öğretmen ihtiyacı artacak olan bu branşlarda öğretmen atamaları da artacak. Bunun yanı sıra bu branşlar harici diğer öğretmenlik branşlarına atamalar azalacak.

 Milli Eğitim Bakanlığı'nın gelecek dönemdeki planlamaları doğrultusunda en çok öğretmen atamaları yapılacak branşları siz atama bekleyen öğretmen adaylarımız derledik.

İŞTE EN ÇOK ÖĞRETMEN ATAMALARI YAPILACAK BRANŞLAR

-Son yapılan  öğretmen atamaları sonrası  12 Bin civarı Öğretmen açığı bulunan İNGİLİZCE  branşının  5. sınıflar hazırlık sınıfı olması nedeniyle  ders saati artacağı  için ingilizce öğretmenliğinde öğretmen ihtiyacı sayısı 25 Binleri bulacak..Çünkü ders saati artan her branşın öğretmen ihtiyacı da buna paralel olarak artar. Ve öğretmen ihtiyacı bakımından en çok ihtiyaç ingilizce branşında olacaktır. Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı orta vadeli hükümet planına göre eğitim yabancı dil ağırlıklı eğitimin her eğitim öğretim kademesinde okutulacak olması, en az 30 bin ingilizce öğretmenine daha ihtiyaç olacağını gösteriyor.


-Öğretmen ihtiyacı artacak olan bir diğer branş ise "Din Kültürü Ahlak Bilgisi"branşı.  İlkokul, ortaokul ve lise müfredatının tamamında dersi bulunan Din Kültürü Ahlak Bilgisi Öğretmenliği branşında Öğretmen açığının 15 Binlere ulaşacağı öngörülüyor.


- Sınıf Öğretmenliğinde de Öğretmen ihtiyacı çok artış gösterecek. Şuan Milli Eğitim Bakanlığında görevli 240 Bin civarı sınıf öğretmeni bulunması ve her yılda MEB'den emekli olan öğretmenlerin %50 sinden fazlasının sınıf öğretmeni olması sınıf öğretmeni ihtiyacını da artıracaktır. Son yapılan  öğretmen atamaları sonrası 13 Bin civarı öğretmen ihtiyacı bulunan Sınıf öğretmenliğinde son norm güncellemesi sonrası  öğretmen ihtiyacının 20 binleri bulması öngörülüyor. Ayrıca FETÖ kapsamında ihraç edilen öğretmenlerin büyük bir çoğunluğu sınıf öğretmeni.


-Özel Eğitim Öğretmenliği ile Rehber Öğretmenlik branşında da öğretmen ihtiyacının artış göstereceğini söylemek mümkündür. Rehber öğretmenlik branşında son yapılan sözleşmeli öğretmen atamalarından sonra 7 bin civarı, özel eğitim öğretmenliği branşında da 10 bin civarı öğretmen ihtiyacı bulunuyor. İleriki dönemlerde bu iki branşında öğretmen açığının 10 binin üzerine çıkacağını söylemek mümkündür.
-Okul öncesi branşı da öğretmen açığı artacak olan bir diğer branş. Son yapılan öğretmen atamaları sonrası 4 bin civarı ihtiyacı bulunan branşta; ileriki dönemde öğretmen ihtiyacının 30  binlere çıkacağı düşünülüyor. Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı orta vadeli hükümet planına göre okul öncesi eğitimin zorunlu olarak okutulacak olması okul öncesi branşında da öğretmen açığını hissedilir seviyede artıracaktır. 3 yıl içinde atama bekleyen okul öncesi öğretmeni kalmayacaktır. 

-Öğretmen ihtiyacı artacak olan diğer branşlar ise; Arapça, Bilişim Teknolojileri, Felsefe olacaktır.Gelecek yıldan itibaren okullarda okutulması planlanan "Düşünme Eğitimi" "Kodlama Dersi" ve "Arapça Dersi" bu branşlarda öğretmen ihtiyacını ve atamalarını da artıracaktır. 

Beden Eğitimi ve ilköğretim matematik öğretmenliği branşında da öğretmen ihtiyacı artacağını söylemek mümkündür.
***Yukarıda sayılan branşların öğretmen ihtiyacının çok olacağını söylemek mümkündür.
ÖĞRETMEN İHTİYACI AZALACAK OLAN BRANŞLAR

Son yapılacak sözleşmeli  öğretmen atamaları ve dersane öğretmen atamaları, bazı branşlarda doluluk oranını %100 seviyesine getirdi. Özellikle Sosyal bilgiler, Türk Dili Edebiyatı, Fen Ve Teknoloji, Tarih, Biyoloji, Coğrafya, Fizik, Kimya, ,Lise Matematik öğretmenliği  ve Teknik Eğitim Branşlarında branşlarında öğretmen ihtiyacı azaldı. Bazı branşlarda öğretmen ihtiyacı kalmadı. Ders saatleri ile ilgili herhangi bir değişmenin de olmadığı bu branşlarda öğretmen açığının ve atamaların azalacağını söylemek mümkündür.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.