Erdoğan EYT'ye Randevu Verebilir

Erdoğan EYT'ye Randevu Verebilir

Erdoğan, “Seçim kaybetme pahasına yok” diyerek yüzlerine kapattığı kapıyı, EYT’lilere her an açabilir

ERDOĞAN’DAN RANDEVU TALEBİ

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, dün İçişleri Bakan Yardımcısı ile görüştü, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile randevu talebinde ısrarlarını iletti.

Sosyal medyada oldukça aktif olan EYT SYDD, son 1 haftada ise Ankara’da günlük toplantı yaptı, bu toplantıda ikinci federasyonun kararını aldı, eylem planını belirledi

 Dün İYİ Parti’nin TBMM’deki grup toplantısına katılarak millet kürsüsünden hükümete sandık uyarısı yaptı izlemek için buraya tıklayınız ve bu toplantının bitiminden 1-2 saat sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yardımcısı Tayyip Sabri Erdil ile görüştü.

işte fotoğraf:

birlikte-16.jpg

Bu görüşme sonrası EYT SYDD Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak,

“İYİ Parti Grup toplantısının hemen ardından Cumhurbaşkanı’mızdan randevu talebi için İçişleri Bakan Yardımcısı Sayın Tayyip Sabri Erdil ile yaptığımız görüşmede; Sayın Cumhurbaşkanı’mızdan randevu talebimiz üzerinde ısrarcı olduk. Bakan Süleyman Soylu Bey’e ileterek bilgi vereceklerini belirttiler. Derdimizi Cumhurbaşkanı’mıza anlatana kadar bütün kapıları aşındırmaya devam edeceğiz” . dedi

 EYT SYDD Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koruma ordusunu delerek kendisi ile ayak üzeri görüşmüş, ona bir dosya sunmuş ve Cumhurbaşkanı’na kartvizitini takdim etmişti. Bu durum, EYT’lileri umutlandırmıştı. Kendilerine yönelik tüm ithamlara rağmen, EYT SYDD, Erdoğan’ın hep yanlış yönlendirildiğini savundu, “Bizi bizden dinleyin” dedi.

EYT’liler kırmadı, dökmedi, demokratik ve yasal yollardan sesini duyurmak için çabaladı ve tarihe geçecek bir mücadeleye imza attı. Tüm bu yaşananlara rağmen Erdoğan, EYT’nin bütçeye yük olduğunu söyledi, “Seçim kaybetme pahasına yok” dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise seçim zamanları EYT’lilere olan sözlerini unuttu, Erdoğan’a bu konuda destek verdi.

 

Yaşanan bu gelişmelere rağmen umudunu kaybetmeyen ve EYT’lilerin de umudunu diri tutan EYT SYDD, bir yandan muhalefet partilerinin desteği ile sorunlarına çözüm ararken bir yandan da iktidar cephesini ikna çabalarına devam ediyor. EYT SYDD Genel Başkanı Özüpak ve yönetiminin tüm bu mücadelesi çabası milyonlarca EYT’li tarafından takdir görse de kimileri atılan her adımı eleştirmekte ısrarcı. Her türlü siyasi partiye gönül vermiş, tek ortak yanları mağduriyetleri olan bir kitleye önderlik edip onları tek bir yumruk halinde hareket ettirme kabiliyetine verdiği güvenle sahip olan bir genel başkan ve yönetimini eleştirenlere yönelik, EYT SYDD il derneklerinden sorumlu koordinatör Alper Özüpak’tan tepki dolu bir açıklama geldi. Özüpak, eleştiri yapanlardan derneklere üye olarak ellerini taşın altına koymalarını istedi. 

Alper Özüpak, açıklamasında, “22 dernek birleşti. Üç federasyon kurulma aşaması tamamlandıktan sonra da konfederasyon kurulup davayı daha da güçlendirme karaları alındı. Milletin kürsüsünde Gönül Başkan, bütün dünyanın gözüne bakarak sorunlarımızı anlattı ve yanımızda olmayanın yanında olmayacağımızı beyan etti. Akabinde İçişleri Bakanlığında görüşmeler yapıldı. Hâlâ memnun olmayanlar için daha ne yapmak gerekiyor? ‘Gündem olamıyoruz’ diyorsunuz, dünyanın gündemi olduk.

Görüşmeler yaptık, daha ne yapalım? Soruyorum size biz yönetim olarak daha ne yapalım? Sabahtan beri 5 telefon aldım. Yok ‘bunu yapın’, yok ‘şununla görüşün’, ‘basında yer alamıyoruz’ eleştirilerinden sonra, yeter. Biz de çalışan insanlarız ve kendi aracımızla uykusuz kalarak, emek vererek bu mücadeleye katkı sunmaya çalışıyoruz. Öneri sunulacak elbet ama herkesin her konuda fikri var ve herkes her konuda uzman. Ama derneklere üye olmaya gelince, elini taşın altına koymaya gelince ortada kimse yok. Biz ancak bu kadar gündem olabiliyoruz! Yapabilen, emek vermek isteyen önce gider derneklere üye olur, hakkı için mücadele eder ve gelir bu davanın bir parçası olup bizimle hakkı için mücadele eder. Ama hiçbir şey yapmadan kenardan seyrederek izleyerek, eleştirerek bir yere varamayız ve de varamadık ne zaman biz alanlarda derneklerle mücadeleye başladık dava bugün dünyanın gündemine girdi. Biraz empati yapın ve bizim yerimize kendinizi koyun” dedi.

Evet, yaşanan gelişmeler sonrasında yapılan açıklamalar böyle. Erdoğan, “Seçim kaybetme pahasına yok” diyerek EYT’nin yüzüne kapattığı kapıları, anket sonuçlarına bakarak açar mı? Açabilir. Giderek güçlenen EYT SYDD, zorluyor. Her an her şey olabilir. Çünkü bu basit bir mağduriyet değil, küçük bir kesimi de kapsamıyor. Hemen hemen herkesin temas ettiği bir ya da birkaç EYT’li var çevresinde. Ve kimse EYT’lilere “Siz haksızsınız” diyemiyor. Çünkü haklılar, görünen o ki ya bu iktidar döneminde ya da bu iktidara zamanı geldiğinde sırt dönerek kazanacaklar. Bunun kararını ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ve partisi verecek.

SON DAKİKA EYT GELİŞMELERİ İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.