Erdoğan Kabine Toplantısı ardından açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan Kabine Toplantısı ardından açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan Kabine Toplantısı ardından açıklamalarda bulunuyor.Müjdeleri peş peşe duyurdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı ardından açıklamalarda bulunuyor. Dar gelirli insanların alım güçlerindeki düşüşün farkında olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, temmuz ayında yapılacak planlama ile alım gücünün biraz daha iyileştirileceğini söyledi.


Erdoğan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Ücretlerde yaptığımız artışlarla alım gücündeki gerilemeyi telafi etmeye çalışıyoruz. Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışları ve başka planlamalar ile dar gelirlilerin alım gücünü biraz daha iyileştireceğiz. Sadece geride bıraktığımız ay milletimizin değişik kesimlerine sağladığımız destek tutarın 5,3 milyar liradır. Elektrik tüketim desteği amacıyla geride bıraktığımız yıl 2,5 milyon aileye kaynak teslim ettik.


“YATIRIMLARIN MEYVELERİNİ TOPLAMA VAKTİ”
Ekonomi programımızın merkezinde istihdamı güvenliğini sağlamak ve ilerletmek vardır. Üretim doğrultusunda son derece iyi bir yerdeyiz. Ülkemizi bütün alanlarla Cumhuriyet tarihinin en üst civarına çıkartmak amacıyla yaptığımız yatırımların meyvelerini toplama vaktidir.”

“FIRSATÇILIKTAN KAYNAKLANAN FİYAT ARTIŞLARI AHLAK MESELESİDİR”

Enerji fiyatlarında 10 kata varan artışlar, ürün maliyetlerinde ciddi artışlara yol açıyor. Bununla eş güdümlü birtakım ürünlerdeki artışlar, ne enerji, ne döviz kuruyla izah edilecek seviyelerdedir. Açgözlülükten, fırsatçılıktan kaynaklanan fiyat artışları hukuk değil, ahlak meselesidir.
“TÜRKİYE’Yİ YÖNLENDİRME DEVRİ BİTMİŞTİR”

Denetimleri sıkılaştırdık. Stokçuluk ve fiyatları etkilemeyle alakalı cezaları da tekrar düzenliyoruz. Hem de üretim maliyetlerini dengeleyerek fiyatları istikrara kavuşturmak üzere hazırlıklar yapıyoruz. Sabırla, azimle, inançla yürüdüğümüz bu yolun sonu, ülkemizin refahına, milletimizin huzuruna çıkmaktadır. Yeter ki kendimize güvenerek umudumuzu canlı tutarak hedeflerimizi büyüterek daha çok çalışalım, daha çok üretelim. İşte o vakit aydınlık bir geleceğin bizi beklediğini göreceğiz. Siyasetteki 40 yılsi aşkın tecrübemize, ülke yönetimindeki 30 yılye yaklaşan yönetimimize güveniyoruz. Yalanlarla, iftiralarla dışarıdan yazılmış senaryolarla Türkiye’yi yönlendirme devri bundan sonra bitmiştir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.