Erdoğan Memurlara iki müjde , Emeklilere de Müjde Verdi. işçilere ise...

Erdoğan, "Seçimden sonra yeni Meclis'in yasama faaliyetlerine başlamasıyla 7500 liranın üzerinde emekli maaşı alanları sevindirecek haberi milletimizle paylaşacağız"

Başkan Erdoğan bugün memur sen kongresinde emeklilere bir müjde memurlara da iki müjde verdi. İşçilere ise bir müjde gelmedi!

7500 LİRA ÜZERİNDE MAAŞ ALAN EMEKLİLER İÇİN MAAŞ ARTIŞI

 En düşük emekli maaşını 7500 liraya bayram ikramiyelerini 2 bin lira yaptık. Seçimden sonra yeni Meclis'in yasama faaliyetlerine başlamasıyla 7500 liranın üzerinde emekli maaşı alanları sevindirecek haberi milletimizle paylaşacağız

Erdoğan hükümeti sadece 7500 TL ve altındaki maaş alan emeklilerin maaşlarını 7500 tl seviyesine çıkarırken 7500 TL üstünde olan emeklilere ise ekstra maaş zammı verilmemişti.

Seçimden sonra ise 7500 Tl üstü maaş alan emeklilere ise zam yapacağını söyledi

Memurlara ise iki müjde adı altında açıklama yaptı

 Çalışanlarımıza yüzde 30 üzerinde zam yaptık

. En düşük memur maaşını 12 bin liraya çıkardık.

Temmuz ayında refah payı artışını da dikkate alan bir düzenleme yapacağız. dedi.

Normalde bütün memurlara seyyanen 2-3 bin tl maaş zammı Ankara kulislerinde konuşulurken Erdoğan bu müjdeyi yapmadı. Sadece Temmuz ayında Memurların toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde refah payı verileceğini duyurdu.

Bir müjde adı altında ise 3600 ek göstergesi 1. dereceye inen bütün memurlara verileceğini duyurdu.

Bakan Bilgin "3600 ek göstergeyi 1. dereceye gelen tüm çalışanların müktesep hakkı olarak düzenlemek gerekir, kanun teklifimiz hazır" ifadesini kullandı.

Kamu işçileri adına ise 1 Mayıs işçi bayramı adına kamu çerçeve protokolü adına Erdoğan tarafından bir açıklama yapılmamıştır.

Sadece Dün Çalışma bakanı bu hafta kamu çerçeve ptorokolü için taraflarla görüşme yapacağını ve imzalanmasını ümit ediyorum demiştir. Bakanın açıklamasını video ve haber olarak görmek için buraya tıklayınız

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum