Erdoğan müjde diyerek paylaştı!

Erdoğan müjde diyerek paylaştı!

Erdoğan, gençlere müjde diyerek baraj puanının düştüğünü açıkladı.

Yüksek Öğretim Kurumu'nun (YÖK), YKS'de barajın düşürülmesine yönelik çalışmayı tamamlayarak Cumhurbaşkan'na sunmasının ardından, baraj puanının düştüğü Erdoğan tarafından duyuruldu.
Çokça tartışılan YKS baraj puanında değişikliği gidilmesi YÖK'ün önemli gündem maddelerinden biriydi. Bu doğrultuda çalışma başlatan Yüksek Öğretim Kurumu, sürecin sonuna geldi. Bitirilen çalışma Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu. Bu gelişmenin akabinde Erdoğan, gençlere müjde diyerek baraj puanının düştüğünü açıkladı.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NA SUNULDU

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Covid-19 salgını nedeniyle öğrencilerin etkilenmesinden dolayı, geçen yıl lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde uygulanan 180 baraj puanının 170 puana çekildiğini açıklamıştı.
Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldığı bir televizyon programında, 180 olan baraj puanının altında kalanlara yönelik bir çalışma yapıldığını söylemişti. Daha sonra da Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı yazılı açıklamada, “Salgın dönemi göz önüne alınarak TYT baraj puanın 140’a, AYT baraj puanın da 160’a çekilmesi teklif ve temennimizdir” ifadelerini kullanmıştı. Yükseköğretim Kurulu da üniversiteye giriş sınavlarında uygulanan baraj puanının düşürülmesine yönelik çalışmasını tamamlayarak Cumhurbaşkanlığı'na sundu.

BARAJ TYT'DE 140, AYT VE YDT İSE 170 OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabı üzerinden konu hakkında yaptığı paylaşımda, "Genç kardeşlerime bir müjde vermek istiyorum. Yüksek Öğretim Kurulumuz, 2021 YKS tercih sürecinde merkezi ve ek yerleştirmeye ilave bir ek yerleştirme yapılmasını kararlaştırmıştır. Bu ilave ek yerleştirmede baraj puanı TYT’de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak uygulanacaktır. Yapılan bu önemli değişiklikle birlikte üniversite tercih sürecinin tüm kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Cumhur İttifakı olarak gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

YÖK'TEN EK TERCİH AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın barajla ilgili verdiği müjde sonrası açıklama yapan YÖK, "2021-YKS işlemlerine mahsus olmak üzere merkezi ve ek yerleştirme sonucunda boş kalan kontenjanlar için 'ikinci ek yerleştirme' yapılacaktır. Merkezi ve ek yerleştirme sonucunda boş kalan kontenjanlara verilecek olan bu ikinci ek yerleştirme imkanından 'TYT puanı asgari 140', 'AYT/YTD puanı asgari 170' olan adaylar da yararlanabilecektir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.