Erdoğan'dan İşçiye memura ve emekliye maaş zammı açıklaması

Erdoğan'dan İşçiye memura ve emekliye maaş zammı açıklaması

Erdoğan'dan İşçiye memura ve emekliye maaş zammı

 
NE KADAR MAAŞ ZAMMI YAPILACAK?
TÜİK, son olarak Mayıs ayında enflasyon oranlarını %73,6 olarak açıkladı. Haziran ayında da bu oranın yaklaşık yüzde 80’e çıkabileceği öngörülüyor. Haziran ayındaki enflasyon da toplandığı zaman yaklaşık olarak 6 aylık enflasyon ortalaması %35,6 olarak çıkıyor. Emekli, memur maaşlarına ve asgari ücrete maaş zammı bu 6 aylık enflasyon ortalamasına göre verilecek.

Temmuz’da maaşlara yaklaşık %35,6 verileceği belirtilirken Erdoğan’ın bir müjde olarak bunu %40’a hatta %50’ye kadar çıkartabileceği belirtiliyor. Peki, bu maaş zammı enflasyonla aradaki farkı kapatabilir mi? Hayır… Peki, farkı kapatabilmesi için maaşlara en az ne kadar zam yapılması gerekiyor?

 
MAAŞLARA EN AZ NE KADAR ZAM YAPILMASI GEREKİYOR?
Dün, TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre enflasyon oranları %80’lere kadar yaklaşmış durumda. Araştırma şirketlerine göre ise son bir ayda gelen zamlar hariç 6 aylık enflasyon oranları yaklaşık %156 oranında. Yani Erdoğan emekliye, asgari ücretliye ve memura en az %156 maaş zammı vermesi gerekiyor ki dediği gibi aradaki farkı kapatabilsin. Bunun altında verilecek her tür zam oranı emeklisini de, memurunu da, asgari ücretlisini de enflasyona karşı ezdirmek olur.

Peki, Temmuz ayında en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Memura ve asgari ücrete yüzde kaç zam verecek? İşte detaylar…

TEMMUZ AYINDA MAAŞLARA YÜZDE 50 ZAM
Tayyip Erdoğan bugün AK Parti 30 istişare ve değerlendirme toplantısında ‘’asgari ücretliler başta olmak üzere her kesimden vatandaşın gelirini artırarak aradaki farkı kapatacak programları hazırlıyoruz’’ dedi. Erdoğan’ın bu sözleri üzerine Ankara kulisleri 2022 Temmuz ayında

 TÜİK’in açıkladığı 6 aylık enflasyon ortalamasına göre yani %35-40 arasında zam yapılacağını söylerken Erdoğan’ın bu oranı yüzde 50 gibi vereceği Ankara kulislerinde dolaşıyor.

 
Erdoğan %50’ye yakın maaş zammı verecek ama bu paraların karşılığı olmadığı için yine Merkez Bankası’ndan para basarak vereceği İddia edildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.