Eş Durumu Atamaları İmkânsız Hale Getiriliyor

Eş Durumu Atamaları İmkânsız Hale Getiriliyor

Eğitim İş Konya şube başkanı Şükrü Balun, milli eğitimde eş durumu atamalarının imkânsız hale getirildiğini söyledi

Eğitim-İş Konya şube başkanı Şükrü Balun, Milli Eğitim Bakanlığı’nın istikrarlı bir yönetime kavuşturulamadığı gibi eş durumu atamalarını da zorlaştığını belirterek, “Milli Eğitim Bakanlığı uzun yıllardır bir türlü istikrarlı bir yönetime kavuşturulamamıştır.

Bakanlık koltuğu, sahiplerinde nasıl bir ruh hali oluşturuyorsa kurum, hemen her bakan değişikliğinde adeta yap-boz tahtasına dönüştürülmekte, önceki dönemlerde oluşturulan beklentiler yerle bir edilmektedir. . Doğru olmayan bu anlayış nedeniyle Bakanlık tarafından dayatma yoluyla uygulamaya konulan her tasarruf eğitim işkolunda büyük huzursuzluğa yol açmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın en son icraatı, eş durumu atamalarını neredeyse imkânsız hale getirmiştir. Artık kamu çalışanı öğretmenler anayasadan doğan en temel haklarından olan ailenin bütünlüğünü koruyamayacaklardır. Çünkü bakanlık tayin olmazsa ücretsiz izne ayrılmayı teklif etmektedir. Oysa bakanlığın temel görevlerinden biri öğretmenlerin yaşadığı bu soruna çözüm üretmektir. Hatta bu durum anayasal bir zorunluluktur” dedi.

EŞ DURUMU ATAMALARINA DUYARSIZ KALINIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı’nın eş durumu atamaları ve yer değiştirme sorununa karşı duyarsız kaldığını dikkat çeken Şükrü Balun, bu konu da şunları söyledi: “Hal böyle iken Bakanlığı yöneten anlayış, yüz binlerce kamu çalışanı ile milyonlarca yurttaşı doğrudan etkileme niteliğine sahip kararları, siyasi kaygılarla seçilen üç-beş bürokrat ile siyaseten kendisine yakın gördüğü sendikanın yetenek ve beklentileri ile şekillendirmektedir. Eş durumu atama ve yer değiştirme sorununa karşı bakanlığın ortaya koyduğu duyarsız yaklaşım, sendikamızın da destek vereceği sistematik eylemlilik sürecini tetikleyecek, Bakanlık anlamsız bir biçimde mağdur kamu çalışanlarının husumetine maruz kalacaktır. Sonuç olarak, il emri uygulamasının devamının sağlanarak öğretmenlerin mevcut mağduriyetlerinin giderilmesini ve sonucun kamuoyuna bildirilmesini talep ediyoruz” şeklinde konuştu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.