Ev onarana , prefabrik ev yaptırana devletten destek nasıl alınır

Ev onarana , prefabrik ev yaptırana devletten destek nasıl alınır

Ev onarana , prefabrik ev yaptırana devletten destek

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara çeşitli sosyal yardım ödemeleri yapılıyor. Bu sosyal yardım programlarının birisini de barınma yardımları oluşturuyor. Barınma yardımı kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara devlet tarafından çok önemli miktarlarda ödemeler veriliyor. Bu ödemeleri alan vatandaşlar çok sınırlı bütçelerle ev yaptırabiliyorlar, evlerini onarabiliyorlar. Aile Bakanlığı tarafından verilen bu sosyal yardım pek bilinmediği için çoğu vatandaş bu imkandan yararlanamıyor. 

EVİNİ ONARANA 100 BİN TL VERİLECEK!


Evleri onarıma ihtiyaç duyan vatandaşların ihtiyaç sahipliği Aile Bakanlığı'nın koşullarını sağlaması durumunda devlet tarafından destek ödemesi yapılıyor. 2022 yılında ev onarma yardımı olarak vatandaşlara 35.000 TL ödeme yapılıyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu sosyal yardım miktarını yükselttiklerini duyurdu. Buna göre 2023 yılında ev onarımı yardımı vatandaşlara 100.000 TL olarak ödenecek. 

PREFABRİK EV YAPTIRAN 200 BİN TL DESTEK ALACAK!

Aile Bakanlığı'nın barınma yardımları kapsamında vatandaşlara prefabrik ev yaptırmaları için de sosyal yardım ödemesi yapılıyor. Bu kapsamda vatandaşlar prefabrik ev yaptırıyorlar ve bunun maliyetinin bir kısmı devlet tarafından karşılanıyor. Aile Bakanlığı'na başvuran ihtiyaç sahibi vatandaşlar bu kapsamda 2022 yılı içinde 150 Bin TL destek ödemesi imkanından faydalanıyordular. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu barınma yardımının da miktarını yükselttiklerini açıkladı. Buna göre 2023 yılında prefabrik ev yaptıranlara 200 Bin TL destek ödemesi yapılacak. 

BETONARME EV YAPTIRAN 300 BİN TL DESTEKTEN FAYDALANACAK!

Betonarme ev yaptırmak isteyen vatandaşlara da devlet tarafından destek veriliyor. Aile Bakanlığı'nın barınma yardımları kapsamında belirlenen koşulları sağlayan vatandaşlara 2022 yılında 200 Bin TL betonarme ev yaptırma yardımı veriliyordu. 2023 yılı için Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni yardım tutarını açıkladı. Buna göre Aile Bakanlığı 2023 yılında betonarme ev yaptıracak olanlara koşulları sağlamaları halinde 300 Bin TL destek verecek

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum