EVİNE FATURA GELENLER DİKKAT

EVİNE FATURA GELENLER DİKKAT

EVİNE FATURA GELENLER DİKKAT

TBMM’nin 2022 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi bugün başlıyor. Bu kapsamda yapılacak olan görüşmelerde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay sunum gerçekleştirecek. Görüşmelerde evine elektrik faturası gelen herkesi ilgilendiren bir konu da değerlendirilecek.

2022 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla meclise sunuldu. Söz konusu teklifte ihtiyaç sahipleri için güzel bir maddeye de yer verildi. Buna göre, geliri düşük olan, emekli, yaşlı, kamu çalışanı ve işçileri kapsayan yoksul aileler için elektrik faturası desteği masaya yatırılacak.
Bütçede öne çıkan maddelerden bir tanesi de yolsun ailelere elektrik tüketim desteği kapsamında 2.4 milyar lira aktarılması. Eğer teklif kabul edilirse ihtiyaç sahibi ailelerin elektrik faturaları devlet tarafından ödenecek.

2021 Elektrik faturası desteği
Devlet tarafından ihtiyaç sahibi olan ailelere en az 68 TL en fazla ise 137 TL elektrik faturası desteği sağlanıyor. Bu sene 2 kişilik hanelere sağlanan aylık 75 kWh 68 TL , 4 kişilik hanelere sağlanan aylık 125 kWh 114 TL elektrik yardımı yapılıyor. Destek ödemesi almak isteyen ailelere sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvurularda bulunabiliyorlar.

Desteğe hak kazananların ödemeleri PTT aracılığı ile gerçekleştiriliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.